Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Tšekki onnistui vastaamaan Japanin asettamaan kovaan haasteeseen ja voittamaan

Klára Peslarová maalivahti Tšekki
AOP

Japanin ja Tšekin välinen ottelu oli juuri niin tiukka kuin ennalta odotettiinkin. Tšekki oli lopulta etevämpi 4-0-lukemin, mutta Japani ei antanut mitään ilmaiseksi.

Japani aloitti hyvin vahvasti ja hallitsi avauserää. Dominika Laskova vei kuitenkin Tšekin johtoon yhdeksännellä minuutilla ja Tšekki onnistui myös tappamaan kaksi alivoimaa erän loppupuolella. Japanin yritykset kilpistyivät Tšekin hyvin pelanneeseen maalivahtiin Klára Peslarováan.

Japanin päävalmentaja Yuji Iizuka harmitteli vahvan alun hukkaamista.

– Meidän täytyy olla pettyneitä. Meillä oli kyllä hyvä alku. Emme kuitenkaan saaneet hyödynnettyä maalipaikkojamme. Samalla taas Tšekki hyödynsi omansa, se oli suurin ero.

Tšekki oli Japanille tuttu vastustaja jo viime MM-kisoista, joten joukkueessa kyllä tiedettiin, mitä odottaa.

– Pelasimme viime kisoissakin Tsekkiä ja otimme oppia niistä asioista, jotka eivät toimineet silloin. Se onnistui osittain, mutta lopputulos ei ollut hyvä, Iizuka totesi.

Tšekin päävalmentaja Tomas Pacina oli puolestaan hyvin tyytyväinen avauserään, vaikka joukkue puolustuskannalla olikin.

– Olimme hyvillä mielin avauserän jälkeen. Japani sai vetoja aikaan, mutta pelasimme omaa peliämme ja pystyimme vastaamaan heidän työmoraaliinsa ja luisteluunsa. Pelasimme pelitapamme mukaisesti.

Tilanne kääntyi päälaelleen toisessa erässä

Tšekki nappasi ohjakset heti toisen erän alussa ja hallitsi erää. Noemi Neubauerová tuplasi maan johdon neljännellä minuutilla ja Alena Mills iski kolmannen osuman ylivoimalla 12. minuutilla.

Japanin puolustaja Ayaka Toko totesi, että joukkueen ote kirposi pahemman kerran toisessa erässä.

– Odotimme Tšekin pelaavan aggressiivisesti ja onnistuimme vastaamaan siihen avauserässä. Toisessa erässä emme pystyneet enää kontrolloimaan peliä niin hyvin, Toko kertasi.

Päätöserässä peli taas tasoittui ja Japani sai luotua enemmän uhkaa hyökkäyspäässä. Kateřina Mrázová iski kuitenkin Tšekin neljännen maalin heti kolmannen erän alkuun ja Japani ei siitä enää noussut. Se ei onnistunut edes ylivoimalla ja kun Tšekkikin kesti kaksi omaa alivoimaansa, Tšekin nolla piti loppuun saakka.

Joukkueen alivoimapelaaminen saikin erityiskehuja päävalmentaja Pacinalta.

– Pelaajat kuuntelevat ohjeita ja noudattavat niitä. Tiedämme, mitä vastustaja aikoo tehdä ja estämme sen. Alivoimapelimme toimi tänään hyvin. Voitimme tänään paljon kaksinkamppailuita ja se oli päätavoitteemme, mies kertasi alivoimapelaamista.

Japanin päävalmentaja Iizuka taas ei silitellyt oman joukkueensa erikoistilanteita.

– Meidän täytyy myös parantaa erikoistilannepelaamistamme, hän totesi.

Tšekki jatkaa tappioitta, Japanikin iskuasemissa

Tšekki jatkaa B-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Päävalmentaja Pacina oli Japani-peliin kokonaisuutena tyytyväinen.

– Tiesimme, että tämä tulee olemaan todella vaikea peli ja meidät haastetaan kaikilla osa-alueilla. Oli muutamia taktisia asioita, joihin jouduimme puuttumaan, mutta muuten olimme valmiita. Peli oli todella tiukka, mutta usko oli vahvana vaihtopenkillä koko pelin ajan.

Puhdas voittotili oli myös päävalmentajan mieleen.

– Näissä tilanteissa joukkueiden kasvu tulee esiin ja hyvät joukkueet erottuvat. Meillä oli eilen palaveri pelaajien kanssa ja se ei todellakaan ollut kovin positiivinen. He paneutuivat aiheeseen, keskustelimme siitä ja he vastasivat siihen todella hyvin. Olen varma, että tämä kantaa Saksaakin vastaan, Pacina kertasi.

Tšekki kohtaa seuraavaksi Saksan. Pacinan mukaan turnauksessa edetään muutenkin askel kerrallaan.

– Menemme askel askeleelta ja peli peliltä. Tiesimme, että Japani on vahva vastus. Seuraavaksi keskitymme Saksaan, emme katso vielä eteenpäin lainkaan.

– Odotan kovaa vastusta. Unkarikin pelaa aggressiivisesti ja meidän täytyy karvata laadukkaasti. Meidän täytyy myös luistella hyvin.

Japani majailee lohkossa kolmantena ja kohtaa seuraavaksi Unkarin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat