Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

USA jyräsi Venäjän ylitse laajalla rintamalla

USA Venäjä 24.8.2021
AOP

USA jatkoi vahvoja esityksiään naisten MM-kisoissa, kun se lanasi Venäjän tieltään 6-0-lukemin. Samalla Hilary Knight teki historiaa nousemalla kaikkien aikojen MM-kisamaalintekijöiden kärkeen.

USA vei ottelua alusta alkaen, vaikka Venäjä saikin pidettyä lukemat siisteinä toisen erän lopulle saakka. Venäjän puolustaja Nina Pirogova totesi, että selitys tappiolle oli hyvin yksiselitteinen.

– Emme pysyneet valmentajien luomassa pelisuunnitelmassa. Otimme myös paljon jäähyjä. Meidän täytyy päästä eroon tuollaisista virheistä, hän manasi.

Samoilla linjoilla oli myös Venäjän päävalmentaja Jevgeni Bobariko.

– USA oli yksinkertaisesti vahvempi kuin me. Otimme paljon jäähyjä, emmekä pysyneet pelisuunnitelmassamme.

Venäjä pysyi mukana kaksi ensimmäistä erää

Venäjä ei saanut koko pelin aikana kuin 11 laukausta kohti maalia ja USA:n maalivahti Alex Cavallini oli itse varmuus. USA sen sijaan laukoi avausmaalin 12. minuutilla, kun Britta Curl osui.

Yksi asia, joka kuitenkin on tökkinyt USA:lla koko turnauksen ajan, oli erikoistilannepelaaminen. Ylivoimat eivät ole tuottaneet tulosta, mutta tänään USA onnistui kaksi kertaa yhdeksästä mahdollisuudesta. USA:n hyökkääjä Brianna Decker näki kuitenkin edistystä asiassa.

– On tärkeää onnistua ylivoimalla, mutta emme tehneet niin aiemmin. Tänään onnistuimme siinä. Siinä on kyse pääasiassa kiekon liikuttamisesta ja sen toimittamisesta maalille ja myös irtokiekkojen hyödyntämisestä. Meillä on vielä aikaa harjoitella sitä ja toivoittavasti pystymme hyödyntämään erikoistilanteet paremmin jatkossa.

USA:n päävalmentaja Joel Johnson kieltäytyy ottamasta stressiä erikoistilannepelaamisesta. Hänen mukaansa se menee omalla painollaan tällaisissa turnauksissa.

– Me vain laitamme ihmisiä jäälle. Mielestäni ylivoimat ovat yliarvostettuja lyhyissä turnauksissa. Korkeimmalla tasolla ylivoima on aina kamppailua. Täällä alivoimat voivat aina vastata siihen, mitä ylivoimat tekevät. En ajattele ylivoimia liikaa. Laitamme jäälle pelaajia, joilla on tietoa, taitoa ja jääkiekkoälykkyyttä tilanteiden luomiseen. Niin kauan kuin liikutamme kiekkoa ja luomme tilanteita, olen tyytyväinen, Johnson totesi.

Toisessa erässä USA triplasi johtonsa Hilary Knightin ja Lee Steckleinin maaleilla. Päätöserässä peli repesi totaalisesti, kun USA latoi taululle vielä kolme lisämaalia Kelly Pannekin, Abbey Murphyn ja Jesse Compherin osuessa. Hyökkääjätähti Knight ylistikin joukkueen nuorisokaartia erityisesti.

– Moni pelaajamme teki tänään ensimmäisen maalin ja muita ensimmäisiä asioita ja sitä oli jännittävää seurata penkiltä. Pidin siitä, miten pelasimme ja puskimme loppuun saakka. Tämä oli upea peli ja hyvä joukkuesuoritus, Knight riemuitsi.

Kollega Decker jatkoi samaa linjaa.

– On upeaa, kun pystymme kierrättämään pelaajia turnauksessa ja se on osa joukkuekulttuuriamme. Ei uskoisi, että monelle nuorelle pelaajalle tämä on ensimmäinen MM-turnaus. On hienoa, kun voimme ottaa väkeä mukaan ja he ovat heti valmiita hyppäämään kaukaloon.

Venäjän Pirogova harmitteli päätöserän romahdusta.

– Olemme parantaneet peli peliltä. Tänään ensimmäinen ja toinen erämme olivat hyviä tuloksesta huolimatta. Kolmannessa erässä murennuimme ja annoimme heidän tehdä kolme maalia.

Kummallakin joukkueella jännittävä seuraava ottelu

Venäjä kohtaa seuraavaksi Suomen. Ottelu on tärkeä pudotuspeliasetelmia haettaessa ja päävalmentaja Bobariko näkee selviä kehityskohteita loppupelejä ajatellen.

– Meidän täytyy pelata rauhallisemmin ja paremmalla itseluottamuksella. Jatkossa paljon riippuu luistelustamme ja pelisuunnitelmamme noudattamisesta. Yritämme parantaa peli peliltä ja analysoimme tilanteet aina pelien jälkeen ja mietimme sen jälkeen, miten lähestymme asioita jatkossa.

USA saa seuraavaksi vastaansa arkkivihollisensa Kanadan. Päävalmentaja Johnson toteaa kuitenkin, että peli on samanlainen kuin kaikki muutkin turnauksen ottelut.

– Kanada-peli on seuraava otteluohjelmassa, siksi se on tärkein peli, ei siksi, että Kanada on vastassa. Tiedämme, että mikä tahansa joukkue voi voittaa meidät tässä turnauksessa ja me voimme voittaa heidät. Kanadalla on omat vahvuutensa ja me mietimme, miten voimme valmistautua ja vastata niihin.

– Lähestymme Kanada-peliä samalla lailla kuin mitä tahansa muutakin peliä tässä turnauksessa.

Hyökkääjä Knight revitteli Kanada-kohtaamisella hieman enemmän.

– Joka peli maajoukkuepaidassa on erityinen, etenkin MM-kisatasolla. Ja kun meillä on tämä naapuritaisto Kanadan kanssa, se on upea juttu. Se pistää energiat liikkeelle ja jotain, mitä me kaikki odotamme. Tiedän, että fanit odottavat sitä innolla ja heitä vastaan on aina paljon pelissä, ihan sama missä pelaamme.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat