Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomesta ei ollut Yhdysvaltojenkaan pysäyttäjäksi

Suomi USA 23.8.2021
AOP

Suomen urakka ei helpottunut USA:takaan vastaan, vaan tappio tuli, tällä kertaa 0-3-lukemin. Kummassakin leirissä oltiin kovin erilaisissa tunnelmissa pelin jälkeen.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen täräytti suoraan pelin jälkeen, että joukkueen taso ei tällä hetkellä riitä pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan.

– Tämä oli huono ottelu meiltä, varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Emme pysty vielä tällä joukkueella pelaamaan kolmea huippupeliä peräkkäin Kanadaa tai USA:ta vastaan. Tämä oli viides ilta ja pelasimme kolmannen pelin heitä vastaan. Rutiini ei vielä riitä tällä joukkueella.

USA hallitsi kahta ensimmäistä erää mielin määrin ja karkasi kahden maalin karkumatkalle Grace Zumwinklen ja Kelly Pannekin maaleilla. Lopullinen isku tuli Hilary Knightin päätöserän maalista. Suomellekin tarjoiltiin mahdollisuuksia neljän ylivoiman muodossa ja vaikka se onkin yleensä Suomen syömähampaita, tänään ylivoimapelaaminen tökki pahasti ja se harmitti myös Mustosta.

– USA oli huomattavasti parempi kuin me. Pelillisesti ainoa aseemme olisi tänään ollut ylivoima, mutta se petti tänään ensimmäistä kertaa viimeiseen vuoteen. Se liittyy aika usein sellaisiin iltoihin, kun peli ei muutenkaan solju. Ylivoima takkusi ja sekään ei tuonut meille minkään näköistä hyötyä.

Suomen vahva maalivahtipeli pääsi sen sijaan oikeuksiinsa, kun Meeri Räsänen pysäytti 36 kiekkoa. Suomen puolustajalegenda Jenni Hiirikoski jakoi kiitosta koko joukkueen puolustuspelille ja Räsäselle.

– Pelasimme omalla alueellamme hyvin ja taistelimme hyvin koko 60 minuutin ajan. Meeri pelasi todella hienosti ja antoi meille mahdollisuuden, mutta oma hyökkäyspelimme oli tänään aika vajavaista. Emme päässeet oikein paikoille ja silloin ei kyllä pysty voittamaan USA:ta.

Päävalmentaja Mustonen oli samoilla linjoilla.

– Hyvää olivat puolustusmoraali, -taistelu ja pelaaminen, mutta emme pystyneet juurikaan hyökkäämään tänään.

Räsänen itse kiitteli joukkueen puolustusponnisteluja, jotka helpottivat maalivahdin pelaamista.

– Odotimme kovaa peliä ja sitä, että he pitävät paljon kiekkoa. Sitä se oli, mutta täytyy sanoa maalivahdin näkökulmasta, että aika hyvin pidimme kiekot ja vedot huonoissa sektoreissa. Sillä tavalla joukkue teki suhteellisen helpoksi oman pelaamiseni.

USA oli tyytyväinen voitostaan

USA:n päävalmentaja Joel Johnson kehui joukkueensa peliä.

– Meitä valmennuksessa miellytti se, että pelasimme hyvän ja ehjän pelin. Puhuimme siitä, että meidän täytyy pelata hyvin kentän joka alueella. Myös maalivahtimme Nicole Hensley oli erinomainen. Hyökkäyspelimme oli rauhallinen prosessi, mutta olimme todella tyytyväisiä joukkueen peliin.

Hyökkääjätähti Knight puolestaan iloitsi mahdollisuudesta pelata jälleen yhdessä.

– Emme ole pelanneet yhdessä pitkään aikaan. On kunnia päästä edustamaan maatamme MM-kisatasolla ja päästä takaisin mukaan toimintaan. Rehellisesti sanottuna tämä oli joukkueen voitto. Kaikilla pelasi ajoitus ja tämä rakentui pitkän ajanjakson päälle.

– Mitä enemmän pääsemme pelaamaan yhdessä, sen terävämpiä olemme. Meidän täytyy rakentaa joukkuekemiaamme edelleen ja pelata omanlaistamme kiekkoa. Kahden viime pelin päälle on hyvä rakentaa, Knight ynnäili.

Sama hankala lähtökohta on toki kaikilla muillakin joukkueilla.

– Pyrimme aina vaalimaan joka hetkeä, jolloin pääsemme yhdessä pelaamaan tai harjoitusleirille. Sama tilannehan se on kaikilla. Loppujen lopuksi ratkaisujen laatu ratkaisee.

Tulevia pelejä odotetaan innolla

Suomi pelaa vasta seuraavan kerran keskiviikkona, sillä kertaa Venäjää vastaan. Päävalmentaja Mustonen on pitkästä tauosta tyytyväinen.

– Allamme on 4-4,5 hyvää erää kuudesta. Tänään emme pystyneet omaan tasoomme. Tiedämme, että pystymme parhaimmillamme tappelemaan myös pohjoisamerikkalaisia vastaan.

– Ei meillä hätää ollut. Toivoimme tällaista tuhtia alkua, saimme kolmeen kertaan vastaamme maailman huippupelaajat viidessä illassa. Se oli loistava valmistautuminen tähän turnaukseen. Nyt pääsemme vetämään yli 2,5 vuorokautta ja kolme yötä happea ennen seuraavaa peliä. Lähtökohdat ovat hyvät, mutta totta kai meidän pitää parantaa pelaamistamme, Mustonen tuumasi.

USA:n päävalmentaja Johnson odottaa puolestaan tiistaina tapahtuvaa Venäjä-kohtaamista. Konsepti sitä varten on yksinkertainen.

– Haluamme voittaa. Olemme kuitenkin MM-kisoissa, niin se on tavoitteemme jokaisessa pelissä. Jokainen joukkue on omalla tavallaan vahva, toiset yhdellä ja toiset toisella tavalla. Kaikki pystyvät aiheuttamaan meille ongelmia ja he voivat voittaa meidät.

– Yritämme käsitellä joka peliä erityislaatuisena mahdollisuutena. Viimeisen 1,5 vuoden tapahtumat ovat tehneet tästä turnauksesta niin erityisen, että minun ei ole tarvinnut murehtia asennevammoista. Kaikki ovat innoissaan joka päivä. Nostan hattua pelaajillemme, he ovat valmiina koko ajan, Johnson päätti.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat