Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Kanada rökitti Venäjän alkukankeudesta huolimatta

Mélodie Daoust hyökkääjä Kanada

Kanada lähti selvänä ennakkosuosikkina peliin Venäjää vastaan. Venäläiset onnistuivat nollaamaan Kanadan reilun 27 minuutin ajan, mutta sen jälkeen kyyti oli kylmää ja loppulukemat olivat 5-1.

Venäjä pystyi taistelemaan laadukkaasti Kanadaa vastaan ensimmäisessä erässä. Maalivahti Nadezhda Morozova torjui kuin hurmoksessa ja Kanada ei saanut kiekkoa millään verkkoon, vaikka hallitsikin mielin määrin. Venäjän päävalmentaja Jevgeni Bobariko kehuikin joukkueensa pelin aloitusta ja nollan pitämistä.

– Olemme tyytyväisiä pelin ensimmäisen 25 minuutin pelaamiseemme. Yritimme vastata Kanadan hyökkäyksiin omilla hyökkäyksillämme ja hallita kiekkoa. Yritimme olla aggressiivisia, Bobariko kehui.

Kanadan hyökkääjä Mélodie Daoust kehui myös Venäjää, mutta totesi myös, ettei Kanada vaipunut epätoivoon missään vaiheessa.

– Sellaista jääkiekko on. Lauomme kiekkoa ja ajamme maalille ja jossain kohtaa kiekko menee sisään. Mottomme on, että pelimme on prosessi ja rakennamme sitä vaihto toisensa jälkeen. Niin teimme tänäänkin, pidimme siitä kiinni ja pelasimme omalla tavallamme. Se oli tärkeää.

Venäjä kesti vielä reilut seitsemän minuuttia

Venäjän puolustusmuuri aloitti toisenkin erän hyvin ja se piti Kanadan nollissa aina aikaan 27.29 asti. Silloin Sarah Fillier avasi kisaemäntien maalihanat ja vain reilua minuuttia myöhemmin Emma Shelton tuplasi johdon. Venäjän päävalmentaja Bobariko harmitteli pelin äkillistä repeämistä.

– Kanada kiristi otettaan toisessa erässä ja he alkoivat hyödyntää tasoeroamme. He tekivät kaksi nopeaa maalia nopeilla vastahyökkäyksillä. Sillä tavalla he saivat otteen meistä, mies kertasi.

Kanada jatkoi vyöryään ja 34. minuutilla oli Erin Ambrosen vuoro maalata. Pian tämän jälkeen Venäjän maalivahti Morozova sai tarpeekseen ja Anna Prugova luisteli hänen tilalleen tolppien väliin. Loppuerä ei tuottanut lisämaaleja, mutta ei jättänyt myöskään epäilyksen sijaa siitä, kuka on kuskin paikalla.

Kanadan Daoust alleviivasi jälleen kerran joukkueen prosessia asioiden käsittelyssä ja hallussa pidossa.

– On oleellista, ettemme panikoi, jos emme saa maaleja. On tärkeää vain jatkaa eteenpäin ja pelata omalla tavallamme. Maalit tulevat kyllä, sen ei tarvitse tapahtua ensimmäisessä erässä. Olisi mahtavaa aloittaa vahvasti, mutta onnistuu se myöhemminkin, hän kertasi.

Venäjä sai kuparisensa rikki lopussa

Venäjän hyökkääjä Olga Sosina kehui joukkueen päätöserää hyväksi, mutta kuparisen rikkomisesta huolimatta oli tyytymätön tehottomuuteen.

– Kolmas erä oli todella hyvä meiltä. Ja jos pelaamme samalla lailla koko ottelun kuin pelasimme avauserän, olemme korkeimmalla tasolla pian. Meillä oli tänään hyviä paikkoja, muttemme pystyneet hyödyntämään niitä.

Kanada sen sijaan iski neljännen maalinsa erän alussa, kun Daoust osui. Myöhemmin joukkueelta sen sijaan hylättiin maali paitsion vuoksi. Rebecca Johnston osui vielä Kanadalle erän lopulla. Venäjän Sosina sen sijaan pääsi pilaamaan kanadalaisvahti Ann-Renée Desbiens’n nollapelin vain sekunti ennen loppusummeria.

Kanada vankisti voitollaan lohkojohtoaan, kun taas Venäjä on edelleen kolmas. Venäjä kohtaa seuraavaksi USA:n ja Kanada Sveitsin.

Itseluottamuksella eteenpäin

Venäjän Sosinaa tappio jäi harmittamaan, mutta pääsyykin oli selvä.

– Pyrimme pelaamaan aina voitosta, oli vastassa kuka tahansa. Tänään meidän olisi pitänyt hyödyntää paikkamme, sillä hävisimme vedot maalia kohti lukemin 7-62.

– Yritimme pelata niin fyysisemmin kuin aktiivisemminkin ja aggressiivisemmin. Annoimme painetta puolustajille ja karvasimme kovaa. Jos aikoo pärjätä Kanadalle, täytyy pelata tuolla lailla.

Päävalmentaja Bobariko puolestaan summasi joukkueen ajatukset osuvasti.

– Meidän täytyy katsoa eteenpäin ja ottaa tämän pelin hyvät asiat mukaamme ja yritämme olla parempia ensi pelissä.

Kanadan Daoust toteaa, että joukkueen menettelytapa pysyy samana jatkossakin.

– Keskitymme joka pelissä omaan peliimme. Haluamme kehittyä turnauksen edetessä. Jokainen yksityiskohta merkitsee jokaisessa pelissä. Voitimme kaksi ensimmäistä peliä, mutta nyt keskitymme siihen, mitä voisimme tehdä paremmin ja mitä haluamme säilyttää. Se on prosessi.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat