Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Kesällä ensimmäisenä suomalaisena varattu pelaaja NHL-sopimukseen

Aleksi Heimosalmi iski tehoja alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.
AOP

Carolina Hurricanes on tehnyt tulokassopimuksen suomalaispuolustaja Aleksi Heimosalmen kanssa. Heimosalmi varattiin NHL:n toisella kierroksella numerolla 44.

Porista kotoisin oleva 18-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella Porin Ässien a-junioreissa Suomen nuorten SM-sarjaa yhteensä 35 peliä ja iski näissä 21 tehopistettä. Heimosalmi edusti myös nuorten maajoukkuetta alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Friscossa, Yhdysvaltain Teksasissa. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Heimosalmi teki kahdeksan tehopistettä seitsemään otteluun.

Heimosalmi on 180 senttiä pitkä puolustaja, joka on taitava luistelija. Suomalainen osaa puolustaa laadukkaasti sijoittumalla sekä mailalla, vaikka hän ei isokokoinen pelaaja olekaan.

– Olemme innoissamme, kun voimme seurata millaisia askelia Heimosalmi ottaa kehityksessään tulevina kausina, kommentoi GM Don Waddell tuoretta sopimusta seuran tiedotteessa.

Puolustaja oli kesän varaustilaisuuden ensimmäinen varattu suomalaispelaaja. Yhteensä suomalaisia varattiin kesällä 16 kappaletta. Toisella kierroksella varattiin Heimosalmen lisäksi Samu Tuomaala, Ville Koivunen, Aatu Räty, Samuel Helenius ja Oliver Kapanen.

Näistä Koivunen on myös Hurricanesin varaus, joka sai myös kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen joukkueen kanssa. 2003 syntynyt Koivunen on kotoisin Oulustaja ja hän on pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä. Koivunen iski viime kaudella Kärppien paidassa 49 tehopistettä nuorten SM-sarjassa. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Koivunen teki seitsemään peliin kymmenen tehopistettä.

Heimosalmen ja Koivusen lisäksi Tuomaala, Räty sekä Helenius ovat saaneet tulokassopimukset NHL:n.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL