Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

NHL:n koronalista on jäätävän pitkä: yli 150 pelaajaa ollut karanteenissa tai sairastuvalla – sisukkaat suomalaispelaajat selättäneet koronan

NHLssä yli 150 pelaajaa ollut koronalistalla, useita tartuntoja kauden aikana
AOP

Kuten kaikki tietävät, on koronavirus (Covid-19) vaikuttanut jokaisen ihmisen elämään viimeisen 1,5 vuoden aikana. NHL:ssä virus on näkynyt monellakin tavalla, kuten typistettynä runkosarjana, yleisön rajoituksilla sekä pelaajien koronakaranteeneilla.

Kaudella 2020-21 NHL:ssä on noudatettu erityisen tarkkaa linjaa koronan suhteen. Jos pelaaja on altistunut koronavirukselle tai pelaajalla on tautiin viittaavia oireita, on edessä karanteeni. Aivan kuten pitääkin olla. Tämän takia lähes 200 pelaajaa on joutunut jättämään otteluita sivuun tällä kaudella. Osalla pelaajista tulos on ollut positiivinen ja osalla negatiivinen. Testejä on tehty pelaajille päivittäin.

NHL:ssä korona teki tuhojaan jo ennen kauden alkua. Useiden joukkueiden harjoitusleirit peruttiin tai keskeytettiin, johtuen positiivisista koronatartunnoista. Ennen kauden alkua peräti 27 pelaajalla todettiin positiivinen testitulos. Esimerkiksi NHL.com uutisoi vuoden alussa, että Dallas Starsin joukkueessa oli 17 positiivista tartuntaa ennen kauden alkua.

Jos mietitään joukkuetasolla, on Vancouver Canucks ollut Starsin lisäksi suurimpia kärsijöitä koronasta. Huhtikuussa 2021 ESPN uutisoi, että yli puolet joukkueen pelaajista on saanut koronatartunnan. Tartuntoja on todettu yli 20 Canucksin pelaajalla. Muillakin joukkueilla on useat pelaajat olleet sairastuvalla viruksen takia. Tietojen mukaan, lähes kaikki sairastuneet NHL-pelaajat ovat jo parantuneet viruksesta. Osalla jälkioireet ovat jatkunut kuitenkin pitkään.

Korona on runnellut myös suomalaisia NHL-pelaajia

Suomalaisista NHL-pelaajista Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen ei selvinnyt koronasta pelkillä flunssan oireilla. Ristolainen sai taudin vakavan muodon, ja oli kaukalosta sivussa lähes kuukauden verran. Puolustaja kärsi omien sanojensa mukaan esimerkiksi rintakivuista, väsymyksestä sekä monesta muusta sekavasta oireesta. Ristolainen on varoittava esimerkki siitä, että huippukuntoinen nuori ihminen voi saada koronasta myös vakavia oireita.

Suomalaisista positiivisen testituloksen on tänä vuonna saanut Ristolaisen lisäksi muun muassa Avalanchen Joonas Donskoi sekä Hurricanesin Teuvo Teräväinen. Teräväisellä jälkitauti vaikutti koko NHL-kauteen, eikä huippupelaaja pystynyt pelaamaan normaalilla tasollaan runkosarjassa. Donskoilla oli puolestaan kuumetta ja pahoja keuhko-oireita.

Useat muut suomalaiset ovat jättäneet otteluita sivuun altistumisen tai koronaan viittaavien oireiden takia. Esimerkiksi Mikko Koivu, Mikael Granlund, Markus Nutivaara, Kasperi Kapanen, Mikko Rantanen, Patrik LaineJoel Armia, Juho Lammikko sekä Jesse Puljujärvi joutuivat olemaan poissa vähintään yhdestä pelistä kauden 2020-21 aikana. Tietojen mukaan edellä mainituilla pelaajilla ei olla todettu positiivista testitulosta missään vaiheessa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL