Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Nyt se on varmaa: Barkov teki suomalaista historiaa – nousi samaan joukkoon Jere Lehtisen kanssa!

Aleksander Barkov nimettiin NHLn parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi kaudella 2020-21
AOP

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov on voittanut arvostettu Frank J. Selke Trophyn kaudella 2020-21.

Barkov on julistettu NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi kaudella 2020-21. Pathersin kapteenina toimiva suomalaishyökkääjä on seuran tukipilari. Barkov pelaa älykkäästi molempiin päihin, ja ottelusta toiseen kertyy huikeita minuutteja. Suomalainen on toiminut joukkueensa kapteenina jo kolmen vuoden ajan.

-Haluan kiittää koko Florida Panthersin järjestöä – valmentajia, johtoa sekä joukkuetovereitani. Ilman heitä se tämä ei olisi ollut mahdollista. Haluan kiittää myös perhettäni, vanhempiani sekä veljeäni. Ja kaikkia muita minua auttaneita, kuten valmentajia Etelä-Floridassa sekä Pohjois-Amerikassa”, Barkov kommentoi.

Tällä kaudella 25-vuotias hyökkääjä iski runkosarjassa tehot 26+32=58 (50 ottelua). Koko NHL-uran aikana vyölle on kertynyt 529 ottelua ja 465 tehopistettä (181+284).

Barkov johdatti joukkueensa myös pudotuspeleihin saakka. Floridan matka kuitenkin päättyi jo ensimmäisellä kierroksella. Suomalaistähti iski kuudessa pudotuspeliottelussa tehopisteet 1+6=7. Urallaan Barkov on pelannut “vain” 16 pudotuspeliottelua, joissa tehoja on kertynyt 14 (4+10). Tämä kertoo tosin vain Floridan heikosta menestyksestä viime vuosina.

Nyt, vuonna 2021 Barkov sai viimeinkin ansaitsemansa palkinnon. Frank J. Selke Trophy ei ole itsestäänselvyys suomalaispelaajalle. Ainoastaan Jere Lehtinen on voittanut kyseisen palkinnon, kausilla 1997-98, 1998-99 sekä 2002-03. Lehtistä useammin palkinnon on voittanut vain Bob Gainey (4 kertaa) sekä Patrice Bergeron (4).

Barkov voitti palkinnon selkeällä äänivyöryllä, yhteensä 780 äänellä. Toiseksi tullut Bergeron sai 522 ääntä ja kolmanneksi sijoittunut Mark Stone sai 463 ääntä. Voittajan valinnasta vastaa Professional Hockey Writers’ Association.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL