Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Liiga

Lukko koitui koko Tampereen kohtaloksi – finaaleissa vastaan luistelee yllättäjä TPS

Lukko koitui koko Tampereen kohtaloksi - finaaleissa vastaan luistelee yllättäjä TPS
AOP

Rauman Lukon kolme vuosikymmentä kestänyt korpivaellus finaalipelien ulkopuolella päättyi maanantaina, kun se katkaisi välieräsarjan Tapparaa vastaan. Lukko voitti ottelun niukimmalla mahdollisella tavalla, sillä ottelussa nähtiin vain yksi maali.

Verkot heiluivat kuitenkin kahdesti. Ensimmäisen kerran toisen erän viimeisillä sekunneilla, kun Tappara onnistui ylivoimalla toimittamaan kiekon Lukon maaliin. Lukko kuitenkin haastoi tilanteen ja maalia tutkittiin pitkään videolta. Lopulta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi. Tilanteessa Tapparan Patrik Virta teki maskia Lukon maalin edessä. Virta osui luistimellaan kevyesti maalivahti Lassi Lehtisen mailaan, mutta kontakti oli kieltämättä todella kevyt.

Ankara tuomio kävi Tapparalle kalliiksi. Kolmannessa erässä Lukon Mikko Petman sovitteli harteilleen sankarin viittaa. Lukko pelasi nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi 19-vuotias Petman iski irtokiekosta uransa toisen pudotuspelimaalin. Ensimmäinen syntyi välierien avausottelun jatkoajalla. Tappara haastoi Lukon maalin, mutta videotarkistus ei muuttanut tuomiota. Maali jätti runsaasti varaa jossitteluun, sillä tilanteessa tapahtunut kontakti oli samaa luokkaa hylätyn Tappara-maalin kanssa.

Ottelussa ei nähty enempää maaleja, mikä tarkoitti Lukon etenemistä finaalipeleihin ensimmäistä kertaa kevään 1988 jälkeen. Tapparan hylätty maali vihloo kirvesrinnoissa varmasti vielä pitkään. Ottelun jälkeen Tappara-ikoni Ville Nieminen kaatoi KirvesLivessä täyslaidallisen tuomarikaksikon niskaan.

Lukko kaatoi puolivälierissä Ilveksen voitoin 3 – 0 ja Tapparan välierissä lukemin 3 – 1, joten Lukko koitui tänä keväänä tamperelaisen jääkiekon kohtaloksi.

Finaaleissa Lukko kohtaa TPS:n, joka lähetti HIFK:n pronssiotteluun voitoin 3 – 1. Lukko lähtee finaaleihin selkeänä ennakkosuosikkina, mutta kaikkien odotukset ylittänyt TPS tulee varmasti antamaan kaikkensa. TPS ylitti ennakko-odotukset jo runkosarjan kolmannella sijalla, ja sillä on vain ja ainoastaan voitettavaa runkosarjaa dominoinutta Lukkoa vastaan.

Finaalit käynnistyvät tulevana perjantaina. Kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Raumalla, minkä jälkeen finaalisarja siirtyy kahden ottelun ajaksi Turkuun. Mahdollinen viides ja ratkaisevat ottelu pelataan Raumalla.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Liiga