Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Mestis

Kabinettimiehet lyövät Imatran Ketterän päätä Karjalan mäntyyn

Imatran Ketterä on Mestiksen mestari 2021
AOP

Imatran Ketterä voitti Mestiksen mestaruuden jo kolmannen kerran peräkkäin. Virallisesti peräkkäisiä mestaruuksia on tosin vain kaksi, sillä viime kausi keskeytettiin koronapandemian vuoksi. Riippumatta virallisten titteleiden määrästä, Ketterä on dominoinut Suomen toisiksi korkeinta sarjatasoa viime kaudet.

Palkinnoksi hyvin tehdystä työstä se on saanut Mestis-pokaalin. Pytyt ja palkinnot ovat kyllä mukavia, mutta divarikannun nosteluun kyllästyy nopeasti. Kilpaurheilussa avainasemassa on kilpailu ja eteenpäin pyrkiminen, niin seuran kuin yksittäisen pelaajan näkökulmasta.

Suljetun sarjan avaaminen on kerännyt kannatusta, mutta Liiga on onnistunut rakentamaan suljetusta sarjasta ikiliikkujan. SM-Liiga Oy:n omistavat seurat, eikä yksikään niistä halua vaarantaa liigapaikkaansa avoimella sarjalla. Nouseminen Mestiksestä on teoriassa mahdollista, mutta putoaminen voi tapahtua ainoastaan vapaaehtoisesti.

Mestiksen voittaja voi anoa liigalisenssiä, mutta nykyinen 15:n joukkueen liiga on jo itsessään liian laaja. Sarjan avaaminen molempiin suuntiin vaatisi sopimusten laatimista uusiksi, joten rajaviivoja tuskin vedetään uusiksi lähitulevaisuudessa.

Kaikki ajattelevat omaa etuaan, mutta kuka pitäisi huolen kotimaisen kiekon tulevaisuudesta? Liigasta on ponnistanut suuri määrä nykyisiä NHL-tähtiä, mutta tämä olisi tapahtunut sarjajärjestelmästä riippumatta. Eikä NHL-pelaajien määrä tai laatu itsessään ole riittävä mittari.

Liiga on pudonnut Champions Hockey Leaguen sarjarankingissa jo sijalle neljä, Ruotsin, Sveitsin ja Saksan liigojen taakse. Sveitsin ja Saksan liigat tosin pyörivät vahvasti ulkomaisten pelaajien ympärillä, mutta ensi kaudella myös Tshekin Extraliga uhkaa nousta edelle.

Liigan avaaminen itsessään tuskin on avain onneen, mutta kilpailulliselta kannalta siinä on vaikea nähdä negatiivisia puolia. Liigan kilpailukyky muihin eurooppalaisiin sarjoihin nähden on lentänyt matalalentoa jo pidemmän aikaa, eikä kabinettimiesten ikiliikkuja ainakaan paranna tilannetta.

Imatran Ketterä saakin hakata päätään Karjalan mäntyyn myös tulevaisuudessa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Mestis