Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Uncategorized

Urheilun live-striimaus: Parhaat vinkit onnistuneeseen katseluelämykseen

Urheilun live-striimaus
Pexels

Urheilu on ollut rakastettua viihdettä kautta aikain, eikä sen suosio todellakaan osoita hiipumisen merkkejä. Urheilua seurataan laajalti toki perinteiseen tapaan paikan päällä esimerkiksi jalkapallostadioneilla, jäähalleissa, tenniskentillä ja kilparadoilla, mutta nykyään tarjolla on laajalti muitakin mahdollisuuksia seurata omia suosikkilajejaan.

Vaikka perinteiset radio- ja TV-lähetyksillä tavoittavatkin yhä mittavan määrän penkkiurheilijoita, ovat yhä useammat siirtyneet seuraamaan urheilua live-striimien välityksellä joko tietokoneen tai älypuhelimensa välityksellä. Striimaus eli suoratoisto on eräs aikamme kuumimmista ilmiöistä, joka kenen tahansa on helppo sovittaa arkeensa elämäntilanteesta riippumatta. Tämä näkyy muun muassa maksullisten urheilun suoratoistopalveluiden räjähdysmäisenä kasvuna, joskin maksuttomiakin vaihtoehtoja on vielä tarjolla.

Urheilun suoratoistoon liittyy tiettyjä haasteita, joita voidaan kuitenkin onneksi helposti hallita tietyillä toimenpiteillä. Tällä sivulla kerromme näistä tarkemmin sekä jaamme parhaat vinkit, joiden avulla voidaan taata mahdollisimman onnistunut urheilun katseluelämys live-striimin välityksellä.

Urheilun suoratoiston haasteet

Oli kyseessä sitten jättimäinen kansainvälinen urheiluspektaakkeli kuten olympialaiset, Superbowl tai jääkiekon MM-kisat tai pienimuotoisempi tapahtuma kuten paikalliset piirimestaruuskisat tai kakkosdivisioonan turnaukset, on niistä usein tarjolla live-lähetys katseltavaksi verkossa. Suoratoistoteknologia on kehittynyt viime vuosina siihen malliin, että oikeanlaisilla välineillä ja oikeanlaisessa ympäristössä penkkiurheiluelämys on lähes yhtä huikea ja mukaansatempaava kuin jos katsomossa istuisi paikan päällä hurraamassa.

Vaikka suoratoiston laatu ja erilaiset videon käynnistyshäiriöt ovat vähentyneet merkittävästi striimausteknologian parantuessa, voi tästä huolimatta joskus käydä niin, että katseluelämys jää puutteelliseksi. Esimerkiksi puskurointi, viiveet ja alhainen resoluutio ovat ongelmia, joihin jokainen on todennäköisesti joskus törmännyt katsoessaan live-striimiä verkossa. Tällaiset videon laatuun liittyvät ongelmat voivat tuntua äärimmäisen turhauttavilta etenkin urheilua katsottaessa. Urheiluottelut tuppaavat olemaan varsin nopeatempoisia, ja pelin aikana ratkaisevat hetket osuvat usein kohdalle aivan yllättäen. Mikäli video pysähtyy kriittisellä hetkellä, voi urheilufanin harmitus olla ymmärrettävästi suuri.

Mikä vaikuttaa suoratoiston laatuun?

Suoratoiston laatuun vaikuttavat monet eri tekijät. Mitä paremmin perillä on itse siitä, kuinka striimausteknologia toimii, sitä tehokkaammin ongelmiin voi puuttua, jolloin tärkeät hetket urheilutapahtumassa eivät jää näkemättä. Alla on listattuna muutama oleellinen seikka, joilla on suuri merkitys striimauksen laatuun.

Internet-yhteys

Nettiyhteydellä on kenties suurin merkitys sen kannalta, kuinka sulavaa videon suoratoisto on. Kun internet-yhteys on vakaa ja riittävän nopea, tekee se myös urheilustriimistä tasaisen, kirkkaan ja terävän. Epävakaa yhteys puolestaan saa äänen tai videokuvan katkeilemaan tai pahimmassa tapauksessa jopa katoamaan kokonaan.

Laitteen suorituskyky

Luonnollisesti myös urheilun katseluun käytettävällä laitteella on vaikutusta siihen, kuinka hyvin videot pyörivät. Jos käytössä on jo useita vuosia vanha puhelin, jossa esimerkiksi resoluutio tai kaiuttimen laatu ei ole paras mahdollinen, vaikuttaa se luonnollisesti myös suoratoiston laatuun. Tietokoneen kautta striimatessa esimerkiksi laitteen suorittimen suorituskyky voi niin ikään vaikuttaa oleellisesti videokuvan laatuun. Mikäli urheilua tulee striimattua säännöllisesti tai haluaa muuten varmistaa, että suoratoisto sujuu ilman ongelmia, kannattaa siinä tapauksessa harkita riittävän uuden tai laadukkaan haitteen hankkimista. Toisinaan voi kuitenkin riittää jo sekin, että laitteen päivittää ajan tasalle ja siivoaa kaikesta turhasta, jolloin uutta laitetta ei välttämättä edes tarvita.

Striimausalusta

Joskus syy huonoon videokuvaan tai videon latautumisongelmiin voi löytyä myös käytössä olevasta suoratoistoalustasta. Jos alusta ei ole yhteensopiva syystä tai toisesta käytetyn laitteen kanssa, on hyvin todennäköistä, että striimaus takkuaa. Joillain suoratoistoalustoilla tarjotaan erinomaiset säätöasetukset, korkea resoluutio ja terävä ääni, kun taas joillain alustoilla videokuva voi olla huomattavasti epätarkempi ja äänenlaatu enimmäkseen rätinää. Jos laitteen ja verkkoyhteyden puolesta kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta striimaus aiheuttaa silti ongelmia, kannattaa siinä tapauksessa kokeilla etsiä sama urheilutapahtuma striimattuna joltain toiselta suoratoistoalustalta.

Näillä nikseillä parannat suoratoiston laatua

Jos käsillä on jännittävä urheilutapahtuma ja sitä suunnittelee katsovansa vaikkapa kotoa käsin urheilustriimin kautta, voi omilla toimillaan vaikuttaa hyvinkin paljon siihen, kuinka sujuvaksi kokemus muodostuu. Luonnollisesti edellä mainitut seikat kuten riittävän laadukas laite sekä luotettava nettiyhteys ovat ensiarvoisen tärkeitä, mutta on paljon muitakin pieniä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon. Pieni valmistelu etukäteen ei ole lainkaan pahitteeksi, mikäli haluaa varmistaa mahdollisimman korkean videokuvan ja äänen laadun pelin tai muun urheilulähetyksen ajaksi.

Käytä VPN-palvelua

Monilla on käytössään jokin VPN-palvelu, jonka kautta pääsee käsiksi esimerkiksi laajempaan sisältöön verkossa ja joka mahdollistaa anonyymin selaamisen. VPN yhteyden luominen voi olla erityisen hyödyllinen keino urheilua suoratoistettaessa silloin, kun haluaa varmistaa mahdollisimman saumattoman ja nopean yhteyden. Jotkut palveluntarjoajat saattavat nimittäin tarkoituksella rajoittaa kaistanleveyttä, joka voi vaikuttaa myös videon nopeuteen. Tällaiset kaistanleveyden rajoitukset on kuitenkin mahdollista kiertää VPN-yhteydellä, joten sen päälle kytkemistä kannattaa ehdottomasti harkita ennen ottelun alkamista.

Tarkista laitteesi asetukset

Ennen tärkeän urheilutapahtuman alkamista on järkevää käydä nopeasti läpi laitteen asetukset. Monet saattavat lykätä myös esimerkiksi päivitysten suorittamista, mutta ne kannattaa ehdottomasti hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen striimin aloittamista. Kyseessä voi olla esimerkiksi laitteen käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitys tai selainpäivitys, joiden tekemättä jättäminen voi estää pahimmassa tapauksessa suoratoiston käynnistymisen kokonaan sen lisäksi, että se saa aikaan merkittäviä aukkoja tietoturvallisuudessa.

Perehdy suosituksiin

Netistä esimerkiksi keskustelufoorumeilta löytyy usein hyviä vinkkejä parhaiden suoratoistoalustojen ja -sivustojen suhteen. Näitä kannattaa käydä lukemassa jo etukäteen ja varalle voi esimerkiksi ottaa myös toisen vaihtoehtoisen alustan, mikäli ensimmäinen ei jostain syystä toimikaan odotetulla tavalla.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Uncategorized