Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomalaiselta NHL-tähdeltä shokkipäätös!

Seattle Krakenin Joonas Donskoi.
AOP

NHL:ssä pitkän uran pelannut suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi on joutunut lopettamaan uransa. Donskoin viime kausi jäi NHL:ssä pelaamatta aivotärähdyksen takia, joka päätti myös hyökkääjän uran. Donskoi edusti NHL-urallaan kolmea eri seuraa.

Oulun Kärpistä jääkiekkofanien tietoisuuteen ponnistanut suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi on joutunut lopettamaan peliuransa. Donskoi tiedotti uransa päättymisestä sosiaalisenmedian Instagramin palvelussa tilillään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Joonas Donskoi (@tonskoi) jakama julkaisu

Raahesta kotoisin oleva 31-vuotias laitahyökkääjä pelasi NHL-urallaan yhteensä 474 ottelua. Näissä taitava hyökkääjä takoi yhteensä 80 maalia ja 208 tehopistettä. Donskoi oli alkujaan Florida Panthersin neljännen kierroksen varaus kesältä 2010, mutta ei ikinä tehnyt sopimusta organisaation kanssa. Donskoi siirtyi lopulta vapaana agenttina San Jose Sharksin riveihin kaudeksi 2015-16 23-vuotiaana.

Sharksin riveissä Donskoi pelasi neljällä kaudella yhteensä 283 ottelua ja teki 122 tehopistettä. Sharksista matka jatkui Colorado Avalanchen riveihin, jossa kahdella kaudella pelejä kertyi 116 ja tehopisteitä 64 kappaletta. Donskoi siirtyi Avalanchesta Seattle Krakeniin laajennusvaraustilaisuuden kautta. 75 otteluun NHL:n tuoreimmassa organisaatiossa maaleja syntyi vain kaksi ja tehopisteitä 22 kappaletta.

Liigassa pelatessaan Donskoi edusti vain Kärppiä ja teki parhaalla Liiga-kaudellaan yhteensä 19 maalia. MM-kisoissa Donskoi pelasi Leijonien paidassa kertaalleen ja iski kahdeksaan otteluun keväällä 2015 yhteensä viisi maalia sekä kahdeksan pistettä. Donskoi edusti Lauri Marjamäen valmentamia Leijonia myös syksyn 2016 World Cupissa, mutta ei kolmeen otteluun saalistanut tehopisteitä.

NHL-uransa aikana hyökkääjä tienasi reilut 21 miljoonaa dollaria palkkaa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat