Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Kohti 30 voiton kautta! – Arizona Coyotes tavoittelee laadukasta pelaajakehitystä

Arizona Coyotes juhlii maalia.
AOP

NHL:ssä melkoisessa myrskyssä viime kaudet ollut Arizona Coyotes lähtee mielenkiintoisesta tilanteesta kauteen 2023-24. Joukkue saa alkavalle kaudelle uuden ykkössentterin, kun yliopistoissa loistanut yhdysvaltalainen tekee NHL-debyytin. Coyotesilla on vielä paljon matkaa pudotuspeleihin.

Kanadalaisvalmentaja Andre Tourignyn johtama Arizona Coyotes lähtee äärimmäisen mielenkiintoisesta tilanteesta kauteen 2023-24. GM Bill Armstrong on tehnyt urheilupuolella erinomaista työtä viime vuodet.

Armstrong on onnistunut rakentamaan loistavilla sopimuksilla ja hyvällä varaamisella jatkumoa. Coyotesin ympärillä on paljon sotkuja joista isoin on varsinaisen kotiareenan puute.

Viime kaudella Tourignyn valmennuksessa Coyotes pelasi energistä jääkiekkoa ja pystyi aiheuttamaan ongelmia monille eri joukkueille. Coyotes oli runkosarjassa yksi niistä joukkueista, jotka onnistuivat kaatamaan Boston Bruinsin.

Yhteensä joukkue nappasi 28 voittoa ja yhteensä 70 pistettä, mikä riitti seitsemänteen sijaan NHL:n läntisen konferenssin Keskisessä divisioonassa. Taakse jäi vain Chicago Blackhawks.

Tämän kauden mielenkiintoisimpia pelaajia on yhdysvaltalaiset Logan Cooley ja Clayton Keller. Cooley varattiin kesän 2022 varaustilaisuudessa kolmantena pelaajana, kun Armstong huusi tämän nimen Montrealissa.

Cooley debytoi NHL:ssä ja saa todennäköisesti paljon vastuuta kärkikentissä. Cooleyn lisäksi Keller pyrkii nousemaan pelaajana seuraavalle tasolle. Keller teki viime kaudella huimat 37 maalia ja yhteensä 86 tehopistettä.

Suomalaisista Matias Maccelli iski hurjat 49 tehopistettä 64 otteluun ja sai ansaitun jatkosopimuksen. Puolustaja Juuso Välimäki pelasi 78 ottelua ja oli joukkueen tehokkain puolustaja. Välimäen tulee tällä kaudella todistaa olevansa tulevaisuuden runkopuolustaja Coyotesissa.

Kovimmat tulijat tänä kesänä Coyotesiin olivat hyökkääjät Alexander Kerfoot ja Justin Zucker. Kumpikin tekivät vapaina pelaajina sopimukset Coyotesiin. Näistä Zuckerin uskotaan siirtyvän toisaalle viimeistään siirtojen takarajalla. Puolustukseen Armstrong kiinnitti Matt Dumban Zuckerin tavoin vuoden mittaisella sopimuksella.

Puolustuksen oikealle puolelle Dumban lisäksi kiekollista osaamista tuo Sean Durzi, joka siirtyi organisaatioon pelaajakaupalla Los Angeles Kingsistä. Vasenta puolta täyttää Toronto Maple Leafsissa ja Vancouver Canucksissa aiemmin urallaan pelannut Travis Dermott.

Coyotesin kauden suurin mielenkiinto suuntautuu nuoriin yhdysvaltalaispelaajiin. Coyotesilta voidaan odottaa noin 30 voiton kautta, sillä joukkueen pelitapa on erinomainen. Pudotuspelit lännessä olisivat jättimäinen yllätys.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL