Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Juuso Välimäeltä tulossa huippukausi? – Arizonan puolustuksessa paikkoja otettavaksi

Arizona Coyotesin Juuso Välimäki teki jatkosopimuksen.
AOP

NHL:ssä melkoisessa myrskyssä viime kaudet ollut Arizona Coyotes lähtee mielenkiintoisesta tilanteesta kauteen 2023-24. Joukkue saa alkavalle kaudelle uuden ykkössentterin, kun yliopistoissa loistanut yhdysvaltalainen tekee NHL-debyytin. Coyotesilla on vielä paljon matkaa pudotuspeleihin.

Arizona Coyotesin alakerta on ollut pitkään todella heikko, mutta tälle kaudelle GM Bill Armstrong on vahvistanut merkittävästi nuorta puolustusta.

Armstrong kiinnitti kesällä Matt Dumban vuoden mittaisella sopimuksella. Lisäksi Armstrong hankki pelaajakaupalla kiekollisen kanadalaispuolustaja Sean Durzin Los Angeles Kingsistä. Lisäksi Coyotes kiinnitti monipuolisen Travis Dermottin alakertaan.

Kummatkin puolustajat laukovat oikealta puolelta. Puolustuksen vasemmalla puolella on sveitsiläispuolustaja J.J. Moser, joka nousi viime kaudella yli 30 pisteen mieheksi melko tyhjistä. Koko uralla 125 otteluun on syntynyt 46 tehopistettä. Juuso Välimäki pelasi uransa parhaan NHL-kauden. Välimäellä on nykyistä sopimusta Moserin tavoin tämä kausi jäljellä.

Jokainen tämän kauden Coyotes-puolustajista omaa sopimuksen vain tälle kaudelle. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella pelaajalla on näytönpaikka. Coyotesista on tarjolla paikka myös tulevaisuuteen, mikäli pelit sujuvat päävalmentaja Andre Tourignya ja GM Armstrongia miellyttävällä tavalla.

Durzi, Välimäki ja Moser ovat kaikki rajoitettuja vapaita pelaajia, eli vaikka heinäkuun ensimmäisenä päivänä ei olisi sopimusta vielä tehtynä, niin Coyotesilla on aikaa neuvotella jatkosopimuksesta.

Maalivahtitilanne on Coyotesissa myös mielenkiintoinen. Karel Vejmelka on torjunut eriomaisella tasolla NHL:ssä. Viime kaudella tshekkimaalivahti torjui 50 ottelussa 18 voittoa. Connor Ingram aloitti 26 ottelua ja torjui kuusi voittoa.

Ingram ja Vejmelka ovat tälläkin kaudella joukkueen maalivahdit. Pelivastuun uskotaan kääntyvän Vejmelkalle, jolla on nykyistä sopimusta vielä kaksi vuotta jäljellä lähes kolmen miljoonan dollarin palkalla. Coyotesin organisaatiossa ei ole yhtäkään maalivahtilupausta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL