Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Heikentynyt Lukko tarvitsee isoja onnistumisia

Lukon Gabriel Fontaine on tärkein raumalaisten hyökkääjä tällä kaudella.
AOP

Liigan runkosarjassa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Rauman Lukko vaihtoi kesällä valmentajaa. Lukon pelit päättyivät pudotuspeleissä ensimmäiselle kierrokselle Helsingin IFK:ta vastaan, joka antoi välierissä kovan haasteen Suomen mestaruuden voittaneelle Tampereen Tapparalle. Lukolla on tällä hetkellä menossa uudelleenrakennus, sillä joukkue on nyt heikompi kuin aiemmilla kausilla.

Lukkoa viime kaudella valmentanut Marko Virtanen sai kesällä potkut ja tilalle palkattiin Liigassa pitkään urallaan aiemmin toiminut Tomi Lämsä. Lämsä palasi Venäjältä Suomeen, jossa suomalainen valmensi KHL:n kestomenestyjä Salavat Julajev Ufaa useamman kauden ajan.

Lämsän pelitapa on pitkälti sitä, mitä suomalaisessa jääkiekossa on totuttu näkemään viimeiset 13 vuotta. Kiekkokontrolli on merkittävässä roolissa ja pelit saattavat muuttua tylsiksi. Kevään 2021 Suomen mestari on materiaalinsa puolesta heikentynyt alkavalle kaudelle, joten mitään suurta kiekkojuhlaa on Raumalla turha odottaa.

Joukkueen tärkein pelaaja hyökkäyksessä on kesken viime syksyn Suomeen saapunut Gabriel Fontaine. Fontaine oli yksi Lukon viime kauden parhaimmista pelaajista ja omaa taitoa molempiin suuntiin. Hyökkäykseen palasivat myös ruotsalaiset veljekset Ponthus Westerholm ja Pathrik Westerholm, jotka pelasivat kolme edellistä kautta Malmö Redhawksin riveissä SHL:ää.

Puolustuksessa on tapahtunut isoja muutoksia viime kauteen. Ykköspuolustaja Tomas Gregoire on vaihtanut maisemaa ja nyt joukkueessa odotetaan muun muassa Kalle Ervastilta nousua Liigan kiekollisten puolustajien eliittiin. Tarmo Reunanen oli joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja viime kaudella 22 pisteellä, kun Gregoire oli joukkueen tehokkain pelaaja 44 pisteellä.

Kapteeniksi valittu Julius Mattila teki viime kaudella yhteensä uransa parhaat pisteet Liigassa, kun 58 otteluun syntyi 13 maalia ja yhteensä 37 tehopistettä. Mikäli Lukko mielii tällä kaudella taistella Liigan runkosarjan kärkisijoista, niin laadukkaalta sentteriltä vaaditaan 40 tehopisteen rajapyykin rikkomista.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga