Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

NHL

Yhdysvaltain teräskaupunkiin kolme suomalaista NHL-varausta!

Oulun Kärppien Emil Pieniniemi.
AOP

NHL:n varaustilaisuus järjestettiin tänä vuonna 2023 Nashvillessa. NHL:n varaustilaisuudessa varattiin jälleen seitsemän kierroksen verran pelaajia NHL:n eli yhteensä 224 nuorta jääkiekkoilijaa sai maailman parhaan jääkiekkosarjan organisaation huomion. Pittsburgh Penguins elää aikaa, jolloin joukkueen odotetaan vielä menestyvän. Aika nykyiseltä rungolta alkaa käydä väliin.

Mike Sullivanin valmentama Pittsburgh Penguins jäi viime kaudella ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuosikymmeneen ulos pudotuspeleistä. Keväällä GM Ron Hextall sai lähteä ja tilalle palkattiin Toronto Maple Leafsissa vaikuttanut Kyle Dubas. Dubas on tehnyt paljon hyvää työtä Penguinsin peräsimessä tänä kesänä ja siihen luetaan myös varaustilaisuus mukaan.

NHL:n varaustilaisuudessa Nashvillessa Dubas poimi yhteensä kuusi pelaajaa. Ensimmäisellä kierroksella Penguins pääsi nappaamaan pelaajan riveihinsä ja tämän jälkeen kolmannella kierroksella. Mukaan tarttui kolme suomalaista, kaksi kanadalaista ja yksi venäläinen kiekkoilija.

Dubas huusi ensimmäisellä kierroksella vuorolla 14 kanadalaishyökkääjä Brayden Yagerin Penguinsin riveihin. 182 senttiä pitkä oikealta laukova keskushyökkääjä on Saskatoonin kaupungista, Saskatchewanin provinssista kotoisin oleva 18-vuotias pelaaja. Yager pelaa WHL:ssä Moose Jaw Warriorsin riveissä ja aloittaa syksyllä jo kolmannen täyden kauden organisaation palveluksissa. Reilun kahden kauden aikana hyökkääjä on paukuttanut 154 otteluun yhteensä 69 maalia ja 155 tehopistettä.

Suomalaispuolustaja Emil Pieniniemi kuuli varauksensa kolmannen kierroksen lopulla. Kuopiosta kotoisin oleva 188 senttiä pitkä vasemmalta laukova puolustaja pelasi Oulun Kärppien riveissä viime kaudella Liigaa yhden ottelun vailla tehopisteitä.

Seitsemännellä kierroksella Penguins varasi myös suomalaisia, kun Emil Järventie ja Kalle Kangas kuulivat nimensä. Pienikokoinen Järventie pelasi Liigaa SaiPan riveissä viime kaudella 15 ottelua ja iski yhden maalin. Mestiksessä KOOVEE:n riveissä syntyi 19 otteluun neljä maalia. Ensi kauden hyökkääjä pelaa SaiPassa lainalla.

Puolustaja Kangas on isokokoinen 193 senttiä ja reilut 90 kiloa painava pelaaja, joka edusti Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime kaudella. Ensi kaudella Kangas pelaa Helsingin Jokerien riveissä Mestistä.

Muut varaukset menivät viidennellä kierroksella venäläishyökkääjä Mikhail Ye. Ilyinin ja kuudennella kierroksella kanadalaishyökkääjä Cooper Fosterin nimiin.

Penguinsilla on ensi kesäksi kuusi varausvuoroa käytettävissään.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta NHL