Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Onko tässä seuraava suomalainen NHL-valmentaja? – Huippuvalmentajalle unelmapesti Kanadaan

Jussi Ahokas TPS
AOP

Viimeiset kaksi kautta Liigassa Turun Palloseuran päävalmentajana toiminut Jussi Ahokas on löytänyt uuden työpaikan. Ahokas suuntaa ensi kaudeksi Kanadan junioriliiga OHL:n Kitchener Rangersin päävalmentajaksi. Rangersin kautta päävalmentajapaikat ovat helpommin NHL:n auki.

Canadian Hockey Leaguen alasarja Ontario Hockey Leaguen (OHL:n) Kitchener Rangers on tehnyt suomalaisittain mielenkiintoisen värväyksen. Rangers on palkannut organisaation 25. päävalmentajaksi suomalaisen Jussi Ahokkaan.

42-vuotias Ahokas valmensi edellisillä kausilla Liigassa Kouvolan KooKoota ja Turun Palloseuraa. TPS:n kanssa Ahokas kävi finaaleissa keväällä 2022, mutta TPS taipui Tampereen Tapparalle tuolloin voitoin 4-1.

– Olemme äärimmäisen innoissamme, kun voimme toivottaa Jussin perheineen Kitcheneriin. Jussin näytöt puhuvat omasta puolestaan. Hän on näyttänyt olevansa erinomainen valmentaja niin Suomen sarjatasolla kuin maajoukkueissakin. Olemme todella innoissamme, kun Ahokas valitsi polukseen tulla Pohjois-Amerikkaan ja valittuaan Rangersin työpaikakseen, kommentoi GM Mike McKenzie organisaation tiedotteessa.

Espoosta kotoisin oleva Ahokas on urallaan voittanut alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa MM-kultaa.

– Olen tosi innoissani tästä pestistä ja samalla olo on todella kunnioitettu. Minusta on hienoa päästä valmentamaan ja etenkin Kitchenerin kaltaiseen kaupunkiin. Ei malta odottaa, että uusi kausi alkaisi.

Rangersin joukkueessa pelaa NHL:n huippulupauksista ensi kaudella muun muassa slovakialaishyökkääjä Filip Mesar, jonka Montreal Canadiens varasi kesän 2022 NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella.

Kahdella edellisellä kaudella Rangers on selvittänyt tiensä toiselle kierrokselle pudotuspeleissä. OHL:n mestaruutta Rangers on juhlinut viimeksi keväällä 2008. Tuolloin organisaatiossa pelasi nykyisistä NHL-tähdistä Calgary Flamesia edustava Nazem Kadri.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga