Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

NHL:n paras GM on valittu! – Kyseessä on suomalaisille tuttu nimi

Dallas Stars, Miro Heiskanen, Tom Gaglardi, Jim Nill
AOP

NHL:ssä palkitaan joka vuosi eri toimihenkilöitä palkinnoilla. Menneellä kaudella parhaaksi GM:ksi valittiin suomalaisille tuttu mies, kun Dallas Starsia jo vuosikymmenen ajan johtanut Jim Nill sai kyseisen kunnian. Nill nosti Starsin joukkueena menneellä kaudella uudelle tasolle harkittujen siirtojen myötä ja joukkue oli lopulta kahden voiton päässä Stanley Cup -finaaleista.

Suomalaisittain mielenkiintoinen NHL-joukkue on ollut jo pitkään Dallas Stars. Starsissa on vuosikaudet ollut lukuisia suomalaisia ja Jere Lehtinen oli voittamassa organisaation toistaiseksi ainoaa Stanley Cupia kesällä 1999. Sittemmin Kari Lehtonen toimi pitkään joukkueen ykkösmaalivahtina, mutta nyt Miro Heiskanen ja Roope Hintz tähdittää Stars-nippua.

Stars oli 2010-luvun vaihteessa melkoisessa myllerryksessä. Joukkueen taloudellinen tilanne omistajien myötä oli hieman levällään. Tom Gaglardin tullessa Starsin omistajaksi tapahtui merkittävä ryhtiliike. Gaglardi palkkasi seuran GM:ksi Jim Nillin, joka on tehnyt määrätietoista työtä Starsin jääkiekkopuolen eteen. Nill siirtyi Dallasiin Detroit Red Wingsin organisaatiosta, jossa oli pitkään toiminut Ken Hollandin alaisuudessa ja nähnyt, miten menestyvää organisaatiota rakennetaan.

Nykyisestä Starsin organisaatiosta käytännössä 100 prosenttia on Nillin kädenjälkeä. Viime kesänä Nill palkkasi uudeksi päävalmentajaksi Pete DeBoerin ja teki merkittävät jatkosopimukset niin Jason Robertsonin, Jake Oettingerin kuin Hintzinkin kanssa. Siirtojen takarajalla joukkuetta vahvistettiin Max Domilla ja Evgenii Dadonovilla, joista jälkimmäinen jatkaa Starsissa myös ensi kaudella.

– Olemme todella ylpeitä tästä Jimin saavutuksesta. Hän on ollut koko organisaation kulmakivi vuosikymmenen ajan ja hänen tekemät liikkeet ovat näkyneet kentällä. Mennyt kausi oli hyvä osoitus siitä millaista työtä hän on tehnyt. Meidän suurin tavoite on edelleen tuoda toinen mestaruus Dallasiin, kommentoi omistaja Gaglardi.

Stars on Nillin alaisuudessa selvinnyt pudotuspeleihin kuudesti ja edennyt kerran Stanley Cup -finaaleihin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL