Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Uskomatonta sekoilua Keski-Euroopassa – Tiukka rangaistus pelikellotunaroinnista

jääkiekko
AOP

Keski-Euroopassa pelattavassa Win2day ICE Hockey Leaguessa nähtiin 12.3. erikoinen episodi, kun kotijoukkue HC Tiwag Innsbruckin toimitsijat sekoilivat huolella pelikellon kanssa.

HC Tiwag Innsbruck ja Vienna Capitals kohtasivat toisensa 12.3. Win2day ICE Hockey Leaguen puolivälieräottelussa. Capitals vei ottelussa 5-2-voiton, mutta suuri huomio keskittyi myös kotijoukkue Tiwagin toimitsijoihin, jotka tunaroivat pelikellon kanssa pahemman kerran.

Tilanne alkoi toisessa erässä ajassa 14.40, kun Tiwag pelasi kahden miehen ylivoimalla ottelun ollessa 1-3. Peli lähti uudelleen käyntiin, mutta toimitsijapöytä ei käynnistänyt pelikelloa 26 sekuntiin. Kun toimitsijat huomasivat virheensä, kello käynnistettiin välittömästi ja se alkoi käydä normaalisti.

Tilanne kärjistyi kuitenkin, koska toimitsijat eivät korjanneet virhettään oikein, vaan korjasivat erheellistä aikaa vain kymmenen sekunnin edestä 26 sekunnin sijaan. Tilannetta pahensi se, että Capitals pelasi tapahtuma-aikana kahden miehen alivoimalla ja virheellinen korjaus vaikutti täten myös alivoimien kestoon. Täten sarja katsoi tapahtuneen vahingoittaneen pelin eheyttä.

Sääntökirja ei anna armoa

Win2day ICE Hockey League kertoi tiedotteessaan, että Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sääntökirjan sääntö 34.1 on asiassa hyvin yksiselitteinen.

– Ottelun aikana pelin ajanottaja käynnistää kellon kiekon pudotuksella ja pysäyttää kellon kuultuaan jäätuomarien vihellyksen tai maalin tekemisen.

Lisäksi Win2day ICE Hockey League pelikirja osassa I Kurinpitotoimenpiteet ja sen kohdassa II. Aineellinen laki ja sen pykälässä (1) Kurinpitotoimenpiteet määrätään erikseen rangaistus määräysten noudattamatta jättämisestä.

Tiedotteen mukaan Win2day ICE Hockey Leaguen Department of Players Safety määrää 1 000 euron sakon Tiwagille. Tästä summasta 500 euroa on sitovaksi katsottu sakkosumma, joka erääntyy välittömästi ja 500 euroa määrätään koeajalla, joka laukeaa, mikäli kaudella 2022-2023 sattuu uusi ajanottovirhe. Tiwagilla ei ollut aiempia pelikellorikkomuksia kontollaan.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut sarjat