Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

Jokerit palaa Suomen jääkiekkokartalle! – Viimeisten sarjapaikkaehtojen täytyy kuitenkin vielä täyttyä

Jokerit Mestis
AOP

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti, että sen liittohallitus teki tiistaina päätöksen, jonka mukaan KHL:stä poistunut Jokerit tekee paluun Suomen-kentille Mestiksessä ensi kaudella.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoi tiistaina, että sen liittohallitus keskusteli Helsingin Jokerit Oy:n sarjapaikasta Mestikseen kaudelle 2023-2024. Sarjapaikka päätettiin myöntää ehdollisena. Se tarkoittaa sitä, että Jääkiekkoliitto edellyttää, että yhtiö toteuttaa omistusjärjestelyt sekä pääomituksen hakemuksessaan kuvaamalla tavalla 31.3.2023 mennessä.

– Pelatakseen Mestiksessä ensi kaudella, Jokereiden tulee täyttää sarjapaikkaan liittyvien ehtojen lisäksi Mestis-lisenssissä määritellyt ehdot. Lisenssihakemusten määräaika kaudelle 2023–24 on 31. maaliskuuta, tiedotteessa todetaan.

Liittohallitus päätti, että aiemmin tehty päätös Mestiksen joukkuemäärän pienentämisestä perutaan. Jokereiden mahdollisen Mestis-paikan myötä kaudella 2023-24 Mestiksessä pelaisi 14 joukkuetta.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi puolestaan Ylen jutussa lisätietoja Jokerien päätöksestä.

– Jokereilla oli paperilla suunnitelma, miten pääomistus ja sen rakenne tehdään. Ne suunnitelmat pitää nyt sitten toteuttaa maaliskuun loppuun mennessä.

Jokerit on pelannut viimeksi kotimaassa 2013-14.

– Jokereiden paluu on suomalaiselle jääkiekolle hyvä asia, sillä se tukee pelaajapolkua sekä tuo lisää kilpailua, kiinnostavuutta ja elinvoimaa Mestikselle, Nummela toteaa.

Jokerit pelaa Keravalla

Nummela kertoi myös, että Jokereiden pääpelipaikka on ensi kaudella noin 2000 katsojaa vetävä Keravan jäähalli. Sen lisäksi Jokerit pelaa ensi kaudella joitakin otteluita myös Helsingin jäähallissa Nordenskiöldinkadulla.

– Kerromme Helsingissä pelattavista otteluista tarkemmin vielä myöhemmin. Alustavana tavoitteenamme on pelata Helsingin jäähallissa noin 4-10 ottelua.

– Kaudella 2024–25 Jokereiden pelipaikka on Helsinki, ja jatkamme kevään aikana selvitystyötä ensisijaisesti Helsinki-hallin ja toissijaisesti Helsingin jäähallin käyttömahdollisuuksista, Jokerien johtohahmoihin kuuluva Jarmo Koskinen kertoo tiedotteessa.

Uuden taustayhtiön, joka käyttää työnimeä Jokerit Helsinki Oy, omistajia ovat tässä vaiheessa Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen, Esa Lindell, Mikko Saarni, Markus Selin, Timo Mäkelä, Max Seeck ja Jokerit Ry.

Mestiksen lisenssiehtoihin muutoksia

Liittohallitus tiedotti samalla, että se hyväksyi muutoksia Mestiksen lisenssiehtoihin. Muutokset tulevat voimaan 1.3.2023 alkaen ja niistä informoidaan seuroja mahdollisimman pian.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL