Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

NHL

Martin St. Louisin johdolla kohti uutta loistoa – Montreal Canadiens on oikealla tiellä!

Montreal Canadiensin Kirby Dach.
AOP

NHL:n runkosarjan alku lähestyy kovaa tahtia ja tässä vaiheessa on hyvä ennakoida joukkueiden tilanteita. Montreal Canadiens kyykkäsi viime kaudella pahasti, mutta syynä oli pitkälti kahden organisaation tärkeimmän pelaajan loukkaantumiset. Carey Price palasi kaukaloon vasta loppukaudesta ja pitkäaikainen kapteeni Shea Weber ei pelannut sitten kevään 2021 Stanley Cup -finaalien. Nyt Montrealissa puhaltaa kuitenkin uudet tuulet.

Montreal Canadiens on ollut organisaationa aina vaikea paikka, niin toimiston väelle kuin pelaajillekin. Montrealissa on todella kunnianhimoista kansaa ja jos pelit menee heikosti, niin negatiivisen palautteen saat kahdesti. Ensin englanniksi ja perään ranskaksi. Helppoa tämä ei ole ja siksi organisaatiossa on aina ranskaa puhuvia valmentajia sekä seurajohtajia. Viime kauden aikana jääkiekkopuolen johtajaksi palkattiin Jeff Gorton, joka palkkasi ranskaa puhuvaksi GM:ksi Kent Hughesin. He palkkasivat joukkueen uudeksi päävalmentajaksi entisen huippuhyökkääjä Martin St. Louisin, jonka innostunut ote valmentaessa tarttui myös pelaajiin ja näkyi kaukalossa.

Canadiensin uutta nousua on rakennettu pitkälti uudeksi kapteeniksi nimetyn Nick Suzukin varaan. Suzuki allekirjoitti pitkän kahdeksan vuotisen sopimuksen ja tulee olemaan laadukas keskushyökkääjä joukkueessa pitkään. Suzukin taustalle on viimeisen vuoden aikana hankittu Christian Dvorak ja Kirby Dach. Dach tuo hyökkäykseen lisää tähtiloistoa, kun taas Dvorakista odotetaan vahvaa kahdensuunnan sentteriä. Tulevat kaudet ovat myös joukkueen hyökkäyksessä viimeiset Jonathan Drouinilla, Paul Byronilla, kesällä hankituille Sean Monahanille sekä Evgenii Dadoniville. Näistä pelaajista Canadiens voi repiä NHL:n siirtojen takarajalla hyvän palautuksen mikäli he onnistuvat Montrealissa alkukaudella.

Puolustuksesta puuttuu johtotähti, Jake Allen tekee maalilla minkä voi

Sitten Shea Weberin tai P.K. Subbanin ei Canadiensissa ole ollut ykköspuolustajaa. Eikä joukkueessa ole sitä tulevalla kaudellakaan. Justin Barron saapui osana kauppaa vaihdossa Canadiensiin, jossa Artturi Lehkonen siirtyi viime kaudella Colorado Avalanchen riveihin. Nuoresta Barronista saattaa kehittyä joukkueen kiekollinen johtaja lähitulevaisuudessa tai Kaiden Guhlesta, joka on Canadiensin ykköskierroksen varaus kesän 2020 NHL:n varaustilaisuudesta. Guhle teki WHL:ssä viime kaudella yhteensä 40 tehopistettä 42 otteluun edustaessaan Edmonton Oil Kingsiä ja Prince Albert Raidersia. Tulevalla kaudella joukkueen puolustuksessa isoimmat peliajat keräävät Michael Matheson, Joel Edmundson ja David Savard. Kaikki kolme puolustajaa ovat 30 ikävuoden molemmin puolin.

Joukkueen maalilla tilanne on kääntynyt mielenkiintoiseksi, kun Carey Pricen pelikunto on jälleen täysin auki. Alkukaudesta kanadalaistähti ei ole joukkueen peleissä mukana, joten vastuu kaatuu Jake Allenin ja Sam Montembeaultin niskaan. Allen on parhaimmillaan erittäin hyvä kakkosmaalivahti, mutta pudotuspeleihin hän ei tätä joukkuetta ole torjumassa.

Canadiensin syvyyskartta

Cole Caufield – Nick Suzuki – Josh Anderson
Mike Hoffman – Kirby Dach – Evgenii Dadonov
Joel Armia – Christian Dvorak – Brendan Gallagher
Jonathan Drouin – Sean Monahan – Paul Byron
Jake Evans – Rem Pitlick – Juraj Slafkovsky

Michael Matheson – David Savard
Joel Edmundson – Justin Barron
Corey Schueneman – Chris Wideman

Jake Allen
Sam Montembeault

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta NHL