Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Venäläistähti Minnesota Wildin tukipilarina – Kolme seuraavaa kautta tuskien taivalta

Minnesota Wild Kirill Kaprizov
AOP

NHL:n runkosarjan alku lähestyy kovaa tahtia ja tässä vaiheessa on hyvä ennakoida joukkueiden tilanteita. Minnesota Wild pelasi viime kaudella todella vahvaa jääkiekkoa ja eteni lopulta helposti NHL:n pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kotiedusta huolimatta joukkue sai kokea karvasta kalkkia, kun St. Louis Blues pisti joukkueen laulukuoroon kuudessa pelissä. Tulevalla kaudella Wildilla on vielä ohut mahdollisuus menestyä mikäli nuoret tähdet ottavat askeleen urallaan eteenpäin.

Minnesota Wildin GM Bill Guerin on tukalassa tilanteessa. Guerin osti toissa vuonna sekä Zach Parisen, että Ryan Suterin sopimukset ulos. Tämä rankaisee kolmella seuraavalla kaudella joukkueen palkkakattoa rajusti. Tulevalla kaudella joukkue maksaa palkkoja yhdysvaltalaisille yhteensä reilut 12 miljoonaa dollaria ja kaudet 2023-25 lähes 15 miljoonaa dollaria. Dean Evasonilla ei päävalmentajana ole helppo tehtävä, mutta viime kaudellakin joukkue näytti omaa osaamistaan hienolla tavalla.

Joukkueen menestys kulminoituu pitkälti joukkueen ykköskentän suorittamiseen. Venäläislaituri Kirill Kaprizov on tähti, jollaista Wildissa ei ole käytännössä aiemmin ollut. Kaprizov iski ykköskentässä viime kaudella hurjasti yli sata pistettä ja johdatti joukkueen pudotuspeleihin. Kaprizovin taustalla Joel Eriksson-Ek johdattaa vahvaa kakkoskenttää, jossa Marcus Foligno ja Jordan Greenway ovat äärimmäisen hyvät laiturit. Kaprizovin otteet ovat sellaisia, että ne riittää kantamaan tälläkin kaudella joukkueen pudotuspeleihin, mutta mikäli joukkue haluaa menestyä, niin Matthew Boldyn täytyy jatkaa viime kauden kaltaista virettään ja itävaltalaissentteri Marco Rossin lyödä NHL:ssä läpi. Mikäli Rossi pystyy murtautumaan kolmeen kärkikenttään merkittäväksi keskushyökkääjäksi, niin joukkueella mahdollisuus taistella vaikka mestaruudesta.

Marc-Andre Fleury selvä ykkösmaalivahti, puolustus yhdessä viimeistä kertaa

Wildin puolustus ja vahva viisikkopuolustaminen ollut joukkueen paras ase jo kahdella vuosikymmenellä. Tulevalla kaudella Jonas Brodin, kapteeni Jared Spurgeon ja kanadalaispuolustaja Matt Dumba pelaavat kuitenkin viimeistä kauttaan yhdessä. Dumban sopimus päättyy tämän kauden jälkeen ja on selvää, että Guerin ei käytännössä saa taitavalle oikealta laukovalle puolustajalle tehtyä sopimusta, kun markkinoilta Dumba tulee saamaan ison tilin. Puolustukseen on kuitenkin tehty jatkoa varten pitkiä sopimuksia niin Jacob Middletonin kuin Alex Goligoskin kanssa, joten Dumban menetys ei rankaise niin paljoa.

Viime kaudella Wildiin siirtynyt kanadalaismaalivahti Marc-Andre Fleury kirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen ja sai Ottawa Senatorsista Filip Gustavssonin kirittäjäksi, kun Cam Talbot kaupattiin Kanadan pääkaupunkiin. Fleury tulee kaudella pelaamaan yli 50 ottelua runkosarjassa, mutta menestyksen kannalta olisi äärimmäisen tärkeää, että 37-vuotias entinen NHL:n ykkösvaraus pystyisi lepäämään myös riittävästi pudotuspelejä ajatellen.

Wildin syvyyskartta

Kirill Kaprizov – Ryan Hartman – Mats Zuccarello
Matthew Boldy – Marco Rossi – Tyson Jost
Marcus Foligno – Joel Eriksson-Ek – Jordan Greenway
Sam Steel – Frederick Gaudreau – Brandon Duhaime
Connor Dewar

Jonas Brodin – Jared Spurgeon
Alex Goligoski – Matt Dumba
Jacob Middleton – Jon Merrill

Marc-Andre Fleury
Filip Gustavsson

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL