Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

MTV: Leijonat-fanien kolhima patsas joutuu perusteelliseen korjaukseen

Havis Amanda Helsinki
AOP

Helsingissä sijaitseva legendaarinen Havis Amanda -patsas kärsi vakavia vahinkoja jääkiekkofanien juhliessa Suomen viimeisintä jääkiekon MM-kultaa toukokuussa. Nyt patsas joutuu massiivisen korjausprojektin alle.

MTV kertoi artikkelissaan perjantaina, että helsinkiläinen Havis Amanda -veistos halutaan viedä korjattavaksi siinä havaittujen vaurioiden vuoksi. Samalla tarkoitus on suunnitella ratkaisu, jolla suihkulähde veistoksineen suojataan jatkossa kiipeilijöistä.

Helsingin kaupungin viransijainen kulttuurijohtaja Reetta Heiskanen kertoi jutussa, että Havis Amandan peruskorjaus vaatii vielä teknistä tarkastelua ja kustannuslaskentaa. Suunnittelutyö voisi kuitenkin edistyä jo talvella ja itse peruskorjaus käynnistyä ensi keväänä.

Peruskorjauksen ajaksi suihkulähteen huipulla sijaitseva veistos siirrettäisiin konservoitavaksi sisätiloihin. Peruskorjaus vaatii mittavat työt aina toripinnan kaltevuuden korjaamisesta suihkulähteen tekniikan kunnostamiseen.

Patsas on kärsinyt myös suomalaisfanien juhlinnassa, kun patsaalla on juhlittu niin olympia- kuin MM-kultaakin sekä miesten jalkapallomaajoukkueen EM-menestystä. Heiskasen mukaan yksi suurimmista murheenaiheista on patsaan yläosan altaassa oleva halkeama.

– Se on meidän tämän hetken suurin huolenaiheemme.

– Kun tämä kokonaisuus hahmottuu, niin voi olla, että peruskorjaus vaatii vuoden tai ylikin, Heiskanen taustoittaa.

Jatkossa patsasta ympäröineekin jonkinlainen suojaratkaisu. Heiskasen mukaan eri vaihtoehtoja kartoitetaan parhaillaan.

– Tutkitaan mahdollisuutta siihen, voisiko olla mahdollisimman jämerä aita, joka voitaisiin varastoida ja tarvittaessa kuljettaa ja asentaa paikoilleen. Saataisiinko vaikka katukiveykseen sopiva kiinnitysmekanismi tällaiselle aidalle.

Lähde: MTV

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat