Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

KHL:stä tulossa täysin venäläisten pelaajien sarja – ”Ulkomaalaiset suuntaavat toisaalle”

Teemu Pulkkinen Traktor paidassa.
AOP

Venäjällä pääosin toiminut jääkiekkoliiga KHL on kokemassa merkittävän muutoksen ensi kauden osalta. KHL:stä on poistunut kevään mittaan joukkueista Latvian Dinamo Riika ja Suomen Helsingin Jokerit. Jokerit tähtää paluutaan Liigaan kaudeksi 2022-23, mutta Dinamo Riikan tulevaisuus on kysymysmerkin takana. KHL:stä on ensi kauden osalta tulossa täysin venäläisten ja valko-venäläisten pelaajien tähdittämä sarja.

KHL:ssä oli kaudella 2021-22 mukana 24 joukkuetta. Kummassakin konferenssissa oli 12 joukkuetta, joista kummastakin kahdeksan parasta meni pudotuspeleihin. Tilanne muuttuu kaudeksi 2022-23 merkittävästi, sillä jo kaksi joukkuetta ovat poistunut sarjasta Dinamo Riikan ja Helsingin Jokereiden toimesta. Kiinaan alunperin pystytetty Kunlun Red Star on täysi kysymysmerkki, sillä Pekingissä pelattavat olympialaiset ovat jo takana ja Red Star pelasi kaksi edellistä kautta jo muutenkin Moskovassa.

KHL:stä ovat kaikki suomalaispelaajat yhtä lukuunottamatta lähteneet tänä keväänä. Myös tshekkiläiset ja ruotsalaiset pelaajat ovat suuntautuneet pois KHL:stä. Tshekit ovat pääsääntöisesti palanneet kotimaahansa ja Sveitsiin, kun taas ruotsalaiset ovat siirtyneet SHL-joukkueiden riveihin. Liigaan kovinkaan moni suomalainen, ruotsalainen tai tshekkiläinen pelaaja ei ole tietään löytänyt. Sarjassa on alustavasti ensi kaudeksi vain kymmenellä ulkomaalaispelaajalla sopimus. Suomalaisista Teemu Pulkkinen on edelleen sopimuksessa kiinni Traktor Tsheljabinskin kanssa ja muutamia kanadalaisia sarjasta löytyy.

KHL perustettiin aikoinaan Venäjän Superliigan päälle. KHL:stä oli tarkoitus tulla laaja ja länteen kääntyvä sarja, jossa pelaa maailman toiseksi parhaat pelaajat, mutta Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan on tuhonnut sarjan aseman. Sarjan nimi voi hyvin nopealla aikataululla muuttua takaisin Venäjän Superliigaksi.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL