Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Tässäkö on Jukka Jalosen valmentajakseen palkkaava NHL-joukkue? – ”Suosittelijoita riittää!”

Jukka Jalonen mestaruuspytyn kanssa.
AOP

Suomen jääkiekossa eletään historiallista vuotta, sillä Suomi voitti sekä olympia-, että MM-kultaa. Maailmanmestaruus tuli kaikenlisäksi kotikisoista Tampereelta, joka on ensimmäinen laatuaan. Viimeksi täysin kotikisansa voittanut joukkue on ollut Neuvostoliitto. Suomi oli Tampereella pelatuissa MM-kisoissa ja Pekingissä pelatuissa talviolympialaisissa paras jääkiekkomaa ylivoimaisesti, ja yksi suuri tekijä sille on ollut päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jukka Jalonen on noussut 2010-luvulla Suomen tunnetuimmaksi ihmiseksi pääministerien ja presidentin jälkeen. Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan tietää kaikki. Myös ne, jotka eivät urheilua tarkemmin seuraa. Jalonen on tottunut leipomaan paskastakin kultaa ja on tuottanut suomalaisille suunnatonta iloa.

2010-luvun alusta Jalonen on luotsannut Suomen jääkiekkomaajoukkueen kolmesti maailmanmestaruuteen, kertaalleen olympiakultaan ja kertaalleen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuteen kotikisoissa. Tämä on sen luokan suoritus, että kukaan suomalainen ei varmaankaan pysty siihen vastaamaan tulevaisuudessa.

Viimeiset vuodet on käyty kiivasta keskustelua siitä, että olisiko Jaloselle ottajia rapakon toisella puolella. NHL on maailman kovin jääkiekkosarja ja siellä aukee jokainen kausi valmentajan paikkoja auki. Tälläkin hetkellä sarjassa on monta avointa työpaikkaa.

Kun mietitään potentiaalisia vaihtoehtoja, mihin organisaatioon Jalonen voisi mennä aloittamaan joko päävalmentajana tai apuvalmentajana uraansa, niin se löytyy läheltä. Dallas Starsissa on aina ollut useita suomalaisia pelaajia ja tälläkin hetkellä joukkueessa pelaa neljä Jalosen tuntemaa pelimiestä. Roope Hintziä Jalonen valmensi Helsingin kisoissa 2016, Miro Heiskanen ja Esa Lindell olivat isoja palasia tämän vuoden maailmanmestaruusjoukkueessa sekä Joel Kiviranta oli voittamassa myös maailmanmestaruutta 2019. Suosittelijoita siis riittää yllinkyllin.

Lisäksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen tämän hetken general manager on Jere Lehtinen, joka edusti koko uransa ajan Starsia ja jonka pelinumero 26 on jäädytetty American Airlines Centerin kattoon. Lehtinen tuntee Jim Nillin äärimmäisen hyvin ja tässä tapauksessa ilmasilta Nilliltä Jaloseen on valmis.

Jäämme odottamaan, mitä Nill tai muut NHL:n GM:t tekevät maailman parhaan turnausvalmentajan suhteen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat