Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

HIFK floppasi jälleen – Isojakin muutoksia luvassa?

HIFK vs Lukko ja Pospisilin maali
AOP

Helsingin IFK:n taival Liigassa kauden 2021-22 osalta päättyi pudotuspeleissä puolivälierien seitsmänteen otteluun. HIFK taipui seitsemännessä ottelussa Turun Palloseuralle 3-1 -lukemin vieraissa ja tippui jatkosta voitoin 4-3. Helsingissä täytyy jälleen tehdä pitkät tarkastelut menneestä kaudesta ja pohtia tapoja, miten joukkue voisi ensi kaudella lunastaa menestymiseen asetetut odotukset.

Seuralegenda Ville Peltosen valmentaman Helsingin IFK:n kausi päättyi pettymykseen. Viime kaudella HIFK tippui jatkosta välierissä TPS:ää vastaan, mutta tällä kaudella TPS oli parempi jo puolivälierissä. HIFK lähti kauteen hyvällä joukkueella ja etenkin hyökkäys oli äärimmäisen vahva verrattuna moneen muuhun joukkueeseen, mutta tulokset jäivät vaisuksi. Runkosarjassa HIFK esitti ajoittain hyviä otteita, mutta pudotuspeleissä joukkue ei löytänyt parasta säveltään peliin.

En kaudeksi HIFK:lla on voimassaolevia sopimuksia Eliteprospects -sivuston mukaan yhden maalivahdin, yhden puolustajan ja kuuden hyökkääjän kanssa. Maalivahdeista pudotuspelit torjunut Niilo Halonen jatkaa ja puolustajista Kasper Kotkansalolla on jatkosopimus olemassa. Hyökkääjistä joukkueen keskikaista on hyvässä mallissa, kun Otto Paajasella, Roni Hirvosella ja Eetu Koivistoisella on sopimukset. Syvyyshyökkäyksestä joukkueella on sopimukset voimassa Miro Väänäsen ja kapteeni Teemu Tallbergin kanssa.

HIFK:n toimistolla on tärkeä luoda nyt selkeä suunnitelma ensi kauden pelaajista. Tälle kaudelle joukkue hankki pudotuspeleihin vahvistukseksi Iiro Pakarisen ja Teemu Turusen Helsingin Jokereista sekä Reid Gardinerin Jyväskylästä. Näistä pelaajista käytännössä kukaan ei saanut otettua joukkuetta reppuselkään. Huippuhyökkääjistä Jere Innalalla on optio ensi kaudesta, mutta Alex Broadhurstilla on sopimus katkolla. Helsingin IFK:n jatkosopimusneuvotteluja helpottaa kyllä se, että KHL ei ole viemässä kermoja kakun päältä tällä hetkellä.

Alakerta kuntoon ja pelitapa jykeväksi

HIFK:n suurin ongelma vahvasti joukkueena pelannutta Turun Palloseuraa vastaan oli heikko puolustus- ja maalivahtipeli. Halosesta ei ollut ottamaan isoja koppeja joukkueensa maalilla ja joukkueen viisikkopuolustaminen vuoti ajoittain melko pahasti.

Ensi kauden tärkein tukipilari on uusi ykkösmaalivahti Michael Garteigin tilalle. Halonen on varmasti pätevä kakkosmaalivahti pelaamaan runkosarjassa 20-25 peliä, mutta mestaruutta tavoittelevan joukkueen maalilla on oltava voittoja torjumaan kykenevä maalivahti.

Nykyisestä puolustuksesta kokeneet Yohann Auvitu ja Jordan Schmaltz ovat varmasti pelaajia joiden kanssa jatkosopimusta kannattaa neuvotella, mutta puolustus tarvitsee kokonaisuutena muutosta.

Pelitavallisesti Peltosen pitää saada varmuus joukkueen tekemiseen. Pelitapa on Liiga-kiekossa äärimmäisen tärkeää ja mikäli joukkueet eivät pysty noudattamaan sovittuja kaavoja, niin lunta tulee tupaan. Ensi kaudella HIFK:n on oltava aggressiivisempi ja pyrittävä voittamaan irtokiekot paremmin. Jokaisen kentällä olevan pelaajan on tiedettävä roolinsa ja roolituksen tulee olla selkeää.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga