Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomen kapteeni lähellä historiallista saavutusta – ”Kotikisat ratkaisee”

Valtteri Filppula Suomen kapteenina olympialaisissa.
AOP

Suomi voitti miesten jääkiekossa historiallisesti ensimmäisen olympiakultansa sunnuntaina päättyneissä Pekingin olympialaissa. Leijonat eivät hävinneet koko turnauksessa yhtään ottelua ja loppuottelussa kaatui Venäjän olympiaurheilijat 2-1 -lukemin. 

Leijonien voittama olympiakulta tarkoittaa sitä, että Suomi on saanut historiansa ensimmäiset olympiakultaa voittaneet jääkiekkoilijat listoille. Ennen on puhuttu pelaajista jotka ovat voittaneet maailmanmestaruuden ja Stanley Cupin. Jatkossa voidaan puhua pelaajista, jotka ovat voittaneet MM-kultaa ja olympiakultaa, mutta Stanley Cup puuttuu.

Suomesta löytyy tällä hetkellä yksi aktiivinen jääkiekkoilija, joka on voittanut urallaan olympiakultaa ja Stanley Cupin. Hän on Leijonien kapteenina toiminut Helsingin Jokereiden kasvatti Valtteri Filppula. Filppula voitti pitkän NHL-uransa aikana Stanley Cupin Detroit Red Wingsin riveissä vuonna 2008, kun Mike Babcockin valmentama joukkue kaatoi Pittsburgh Penguinsin finaalisarjan kuudennessa kamppailussa 3-2 -lukemin.

Kotikisat ratkaisee Filppulan kohtalon

Filppulalla on tällä kaudella ainutlaatuinen mahdollisuus nousta ensimmäisenä suomalaisena jääkiekkoilijana kolmen kullan klubiin. Tällä hetkellä kyseisessä klubissa on epävirallisesti Jere Lehtinen, joka voitti 1995 MM-kultaa ja vuonna 1999 Stanley Cupin sekä nyt joukkueen managerina olympiakultaa. Johtohenkilöt eivät tunnetusti saa olympialaisista mitalleja, joten Lehtinen on vain epävirallinen kolmen kullan mies.

Tampereella ja Helsingissä pelataan toukokuussa jääkiekon MM-kisat. Jukka Jalonen valitsee turnaukseen 100 prosentin varmuudella niin kokeneen Filppulan kuin pitkäaikaisen luottopuolustajansa Juuso Hietasen, mikäli herrat ovat vain terveenä sarjakausiensa jälkeen.

Filppulalle tämä on oletettavasti viimeinen mahdollisuus voittaa jääkiekossa maailmanmestaruus, sillä uraa ei ole enää ihan liikaa jäljellä. Oikeastaan Filppulan loistavalle uralle paras päätös lienee MM-kulta kotiyleisön edessä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat