Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Alle 20-vuotiaat pelaavat uuden MM-turnauksen – ”Keskeytys oli oikea ratkaisu”

Joakim Kemell Suomi
AOP

Vuoden 2021-22 vaihteessa keskeytetty alle 20-vuotiaiden jääkiekkoturnaus pelataan uutena turnauksena elokuussa. Tämän vahvisti Kiinassa IIHF:n tuore puheenjohtaja Luc Tardif.

Talven paras jääkiekkoturnaus, alle 20-vuotiaiden MM-kisat jouduttiin vuodenvaihteessa keskeyttämään kasvaneiden koronatartuntojen takia. Nyt IIHF on tehnyt päätöksen, että turnaus pelataan täysin uutena turnauksena puhtaalta pöydältä ensi elokuussa Albertassa.

– Turnaus pelataan elokuun puolivälissä. Se on täysin uusi turnaus ja kaikki tulokset joulukuulta mitätöidään. Turnauksessa kelvollisia pelaajia ovat vuonna 2002 syntyneet ja nuoremmat, kommentoi IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif.

Turnaus on tärkeä etenkin pelaajille, sillä tämän ikäluokan pelaajat ovat jo kertaalleen menettäneet alle 18-vuotiaiden kisat ja nyt kävi käytännössä samanlaisti alle 20-vuotiaiden kisojen kanssa. Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on iso näytönpaikka nuorille pelaajille, jotka ovat tulossa NHL:n varausikään.

– Olemme neuvotelleet kaikista mahdollisuuksista turnauksen järjestämisen suhteen. Se tullaan pelaamaan Hlinka Gretzky Cupin jälkeen. Turnaus tulee olemaan jääkiekon juhlaa ja joukkueet ovat innoissaan siitä. Hienoa, että Kanada ja Yhdysvallat saavat tämän järjestymään, kertoi ranskalaisjohtaja.

Vuoden 2023 alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan joulu-tammikuussa 2022 Venäjän Omskissa ja Novosibirskissä. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan näistä joulukuussa keskeytetyistä kisoista ei yksikään joukkue olisi tippunut alempaan lohkoon. Nyt turnauksen toteutuessa suunnitelma on se, että Valko-Venäjä nousee Venäjällä järjestettäviin MM-kisoihin ja tämän elokuisen turnauksen heikoin tippuu alempaan divisioonaan.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat