Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Liigan huippuhyökkääjän ura jatkuu Tshekin pääsarjassa

Ahti Oksanen oli joukkueensa paras pistemies.
AOP - Tomi Jokela

Kouvolan KooKoota viime kaudella edustanut laitahyökkääjä Ahti Oksanen vaihtaa kotimaan kiekkokentät keski-eurooppaan ja siirtyy pelaamaan Tshekin Extraliigaan HK Hradec Kraloven riveihin.

28-vuotiaan Oksasen sopimus HK Hradecin riveihin on mallia 1+1.

Kauniaisista kotoisin oleva 191 senttiä pitkä laitahyökkääjä on neljä edellistä kautta pelannut Suomessa. Kaudeksi 2017-18 Oksanen saapui SaiPan riveihin ECHL:stä ja pelasi Saimaan rannoilla kaksi kautta iskien 57 tehopistettä 105 Liiga-otteluun. SaiPasta matka jatkui Helsingin Jokereihin ja KHL:n, jossa hyökkääjä vietti yhden kauden.

Jokereiden riveissä runkosarjan 50 otteluun kertyi tehot 7+8 ja pudotuspeleissä viiteen otteluun tehot 0+1. Jokereissa Oksasen rooli oli käytännössä neloskentän laidassa.

Helsingistä matka jatkui Kouvolaan ja KooKoon riveissä viime kausi oli kirjaimellinen läpimurtokausi Liigaan. Oksanen iski 53 otteluun runkosarjassa 22 maalia ja yhteensä 48 tehopistettä. Lisäksi hyökkääjä pääsi debytoimaan a-maajoukkueessa.

Oksasen uusi joukkue HK Hradec oli viime kaudella Extraliigan runkosarjassa kuudes, mutta tippui ensimmäisellä pudotuspelikierroksella suoraan neljässä ottelussa Bill Tygri Liberecille. Vuosina 2016-18 joukkue on ollut välierävaiheessa, mutta finaaleihin ei ole ollut asiaa.

Joukkueessa pelaa toistaiseksi yksi suomalainen Oksasen lisäksi, kun maalivahti Henri Kiviaholla on 1+1 -vuotinen sopimus joukkueen kanssa. Suomalaisille tuttuja pelaajia joukkueessa on suomalaisten lisäksi kaksi, kun hyökkääjistä löytyy Liigassa hirmuisia tehoja tehnyt Radek Smolenak ja Jokereita joukkueen debyyttikaudella KHL:ssä edustanut keskushyökkääjä Petr Koukal.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga