Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Nämä suomalaiset NHL-pelaajat kuuluvat murheelliseen ryhmään – yli 1000 ottelua ilman ainuttakaan Stanley Cupia

Teppo Numminen pelasi yli 1400 NHL-ottelua, ilman ainuttakaan Stanley Cupia
AOP

Kuten moni varmasti tietää, on 12 suomalaista NHL-pelaajaa voittanut historian valossa Stanley Cupin vähintään kertaalleen. Lukema tulee varmasti nousemaan vuosien edetessä, sillä taalaliigassa kiekkoilee toistakymmentä maailmanluokan tähdistöön kuuluvaa suomalaispelaajaa. Viimeisimmän kerran suomalainen voitti Stanley Cupin kauden 2016-17 päätteeksi, kun Olli Määttä pääsi nostamaan pokaalin Pittsburgh Penguinsin riveissä.

Suomessa on kuitenkin useita legendan maineeseen yltäneitä pelaajia, jotka eivät kaikkien harmiksi voittaneet kertaakaan Stanley Cupia. Lähdetään katsomaan viisi yli 1000 NHL-ottelua pelannutta suomalaista, joilta tämä kaikkein kirkkain palkinto jäi kokonaan saamatta.

5. Jyrki Lumme (1988-2003)

NHL-ottelut: 1090

Lumme pelasi urallaan 985 runkosarjaottelua, ja 105 pudotuspeliä. Runkosarjassa pisteitä kertyi 114+354=468. Puolustaja pelasi NHL:ssä peräti 15 kautta, ilman sitä kirkkainta palkintoa – eli Stanley Cupia. Lumme edusti uransa aikana Montreal Canadiensia, Vancouver Canucksia, Phoenix Coyotesia, Dallas Starsia sekä Toronto Maple Leafsia. Maajoukkueen paidassa Lumme keräsi kaksi olympiamitalia ja yhden MM-mitalin.

4. Mikko Koivu (2005-2021)

NHL-ottelut: 1094

Koivu pelasi urallaan 1035 runkosarjaottelua, ja 59 pudotuspeliä. Pisteitä kertyi runkosarjassa komeasti 206+505=711. Hyökkääjä edusti Minnesota Wildia lähes koko NHL-uransa ajan, toimien joukkueen kapteenina 11 kautta. Kulunut, ja samalla Koivun viimeiseksi jäänyt kausi meni Columbus Blue Jacketsin paidassa. Stanley Cup mieheltä jäi saamatta, mutta maajoukkueessa mitaleja kertyi paljon. Saldoksi jäi kaksi olympiamitalia, viisi MM-mitalia, World Cup hopeamitali sekä neljä nuorten -ja poikien MM-mitalia. Toiselle merkittävälle suomalaispelaajien listalle Mikko Koivu onneksi sentään kuitenkin pääsi.

3. Saku Koivu (1995-2014)

NHL-ottelut: 1204

Koivun veljeksistä vanhempi, eli Saku pelasi upean uransa aikana 1124 runkosarjaottelua ja 80 pudotuspeliä. Runkosarjassa pisteitä kertyi 255+577=832. Koivu edusti 13 kautta Montreal Canadiensia, joista 11 kautta mentiin “C” -merkki rinnassa. Viisi viimeistä kautta NHL:ssä kului Anaheim Ducksin riveissä. Koivu voitti kaudella 2001-02 arvostelun Bill Masterton Memorial Trophyn. Maajoukkueessa kertyi yhdeksän mitalia, ja vyöllä on myös pari SM-kultaa TPS:n joukkueessa.

2. Olli Jokinen (1997-2015)

NHL-ottelut: 1237

Jokinen pelasi pitkän NHL-uransa aikana 1231 runkosarjaottelua, mutta vain 6 pudotuspeliä. Tämä kertoo pitkälti kaiken oleellisen, eli Jokisella ei Stanley Cup ollut oikeastaan lähelläkään hienon uransa aikana. Kyseessä on jopa hieman harmillinen ennätys, kun hyökkääjä ehti pelata 799 runkosarjaottelua ennen pudotuspeleihin pääsyä. Runkosarjassa pisteitä kertyi varsin komeat 750 (321+429). Maajoukkueessa Jokinen juhli mitalia peräti 11 kertaa urallaan, ja kertaalleen tuli voitettua myös SM-kultaa HIFK:n paidassa.

1. Teppo Numminen (1988-2009)

NHL-ottelut: 1454

Numminen pelasi NHL:ssä 1372 runkosarjaottelua, ja 82 pudotuspeliä. Puolustajaksi tehoja kertyi runkosarjassa varsin kiitettävästi, 117+520=637. Stanley Cupia legendaarinen puolustaja ei koskaan voittanut, vaikka muilta osin ura hakee vertaistaan. Kolme SM-kultaa Tapparan joukkueessa, yli 100 A-maaottelua (neljä mitalia) sekä valitseminen NHL:n tähdistöotteluun kolme kertaa. Pelaajauran jälkeen Numminen toimi Buffalo Sabresin apuvalmentajana vuosina 2011-2014.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL