Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kärppien slovakkihyökkääjä siirtyy Tshekin pääsarjaan

Michal Kristof pelasi Slovakian joukkueessa MM-kisoissa.
AOP

Liigassa ja etenkin Oulun Kärpissä tutuksi tullut slovakkihyökkääjä Michal Kristof siirtyy Suomesta Tshekin pääsarjaan Extraliigaan kaudeksi 2021-22.

28 vuotta lokakuussa täyttä slovakialainen on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen HC Kometa Brnon kanssa. 176 senttiä pitkä hyökkääjä teki Kärpissä viimeisellä Liiga-kaudellaan 57 otteluun tehot 10+14. Parhaalla Liiga-kaudellaan Kristof on tehnyt 39 tehopistettä ja tämä syntyi kaudella 2018-19 niin ikään Kärppien riveissä.

HC Kometa Brno eteni viime kaudella Extraliigassa puolivälieriin, mutta tippui suoraan voitoin 4-0 HC Ocelari Trinecille. Joukkuetta valmentaa tulevalla kaudella Tshekin maajoukkueen entinen apuvalmentaja Jiri Kalous, joka on toiminut pitkään Josef Jandacin apulaisena ympäri eurooppaa. HC Kometassa pelaea entisiä NHL-pelaajia muutamia ja näistä tunnetuin lienee isokokoinen laitahyökkääjä Tomas Vincour, joka oli Dallas Starsin varauksia.

Slovakialainen Nitran kaupungissa syntynyt pelaaja saapui Suomeen jo kaudeksi 2011-12 Vaasan Sportin a-junnujen riveihin. Sportissa Kristof nousi ensin Mestikseen ja Liiga-nousun myötä myös Liigaan, mutta Suomen pääsarjan taso kaudella 2014-15 oli vielä liikaa nuorelle hyökkääjällle ja hän pelasikin tuon kauden pääosin Mestistä Heinolan Peliitoissa lainalla.

Myös kausi 2015-16 meni pelaten Mestistä Kajaanin Hokissa ja tämän jälkeen koitti paluu Slovakian pääsarjaan kasvattiseura HK Nitran riveihin. HK Nitrassa Kristof pelasi kahden kauden aikana 108 ottelua ja teki näissä 99 tehopistettä. Tämä toi valinnan myös Slovakian olympia- ja mm-kisajoukkueisiin talvella 2018.

Kotimaan kausien jälkeen tie vei takaisin Suomeen ja Oulun Kärppien riveihin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut