Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

Pelicansissa ihastuttanut maalivahti siirtyy tyynenmeren rannalle

Bartosak on tuttu Tshekin maajoukkueesta.
AOP

Lahden Pelicansissa Liigaa viime kaudella pelannut tshekkiläinen maalivahti Patrik Bartosak siirtyy ensi kaudeksi KHL-seura Amur Habarovskin riveihin.

28-vuotiaan entisen NHL:n viidennen kierroksen varauksen sopimus Amurin kanssa on ensi kauden mittainen.

Bartosak saapui Lahden Pelicansiin Ruotsin HockeyAllsvenskanista, jossa hän edusti Modo Hockeyta. Modo oli runkosarjan toinen ja pääsi karsimaan noususta takaisin SHL:n, mutta ei karsinnat keskeytettiin koronan takia.

Ruotsista Bartosak siirtyi Lahteen ja pelasi Pelicansin ykkösmaalivahtina vahvan kauden. 41 runkosarjaottelusta 20 päättyi voittoon torjuntaprosentin ollessa 91,3 ja päästettyjen maalien keskiarvon 2.19.

Pelicans eteni lopulta kuudennelta tilalta pudotuspeleihin, jossa joukkue taipui ensimmäisellä kierroksella Turun Palloseuraa vastaan voitoin 3-2. Pudotuspeleissä Bartosak aloitti kaikki pelit Pelicansin maalilla ja torjuntaprosentti oli 91.4.

Amurissa on Bartosakin lisäksi neljä muutakin tshekkiläistä pelaajaa. Hyökkääjät Radan Lenc ja David Tomasek sekä puolustajat Dominik Masin ja Michal Jordan, joista jälkimmäinen teki joukkueen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen keväällä.

Peliajasta Bartosak saa taistella venäläismaalivahti Jevgeni Alikinin kanssa, joka on pelannut todella korkealla tasolla heikon Amurin maalilla. Kahdella edellisellä kaudella Alikinin torjuntaprosentti on ollut 93,7 ja 92.2. Pelejä on kertynyt yhteensä 76 ja näistä voittoon on päättynyt 27.

Pelicansista on edellisen kauden jälkeen siirtynyt ulkomaille yhteensä kuusi pelaajaa ja näistä maalivahdin lisäksi kapteeni Hannes Björninen ja hyökkääjä Rudolf Cerveny KHL:n. Björninen pelaa ensi kaudella Helsingin Jokereissa ja Cerveny Dinamo Riiassa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL