Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Leijonat

Nyt sattuu sieluun asti – Kanada vei maailmanmestaruuden jatkoajalla

Kanada juhlii MM-kultaa
AOP

Suomi koki kirvelevän tappion Kanadaa vastaan pelatussa MM-finaalissa. Upeasti taistellut Suomi taipui vasta jatkoajalla lukemin 3 – 2.

Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa jo ottelun viidennellä minuutilla, kun Justin Danforth otti 2 + 10 minuutin jäähyn laitataklauksesta. Suomi sai luotua pientä painetta, mutta todellisia huippupaikkoja ei syntynyt.

Suomi pääsi lähes välittömästi uudelleen pelaamaan ylivoimaa Nick Paulin otettua kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Ylivoima näytti kuivuvan pahasti kasaan, mutta rangaistuksen viimeisillä sekunneilla Leijona karjaisi. Oliwer Kaski toimitti viivalta kiekon jäätä pitkin maalille. Kiekko napsahti suoraan edustalla päivystäneen Mikael Ruohomaan lapaan, joka pienestä kompuroinnista huolimatta iski kiekon reppuun.

Kanada kävi toistuvasti kovilla kierroksilla ja lopulta Michael Bunting ryntäsi itsensä kaksiminuuttiselle. Leijonat oli kuitenkin tälläkin kertaa kesy ylivoimalla.

Toisen erän alkuun Suomi oli ongelmissa hyökkäyksiin lähtöjen kanssa, mikä johti lopulta Arttu Ruotsalaisen koukkaamisjäähyyn. Suomen ahdinko syventyi, kun Atte Ohtamaalle vihellettiin kakkonen kampituksesta. Rangaistuskierre maksoi myös johtoaseman. Ylärimasta kimmonnut laukaus pomppasi Maxime Comtoisin rinnan kautta tolpan juureen, josta Comtois suti itse tasoitusmaalin.

Kanada kaatoi kylmää vettä Leijonien niskaan ajassa 36:01. Adam Henrique pääsi siirtämään kiekon reboundista tyhjään maaliin. Jukka Jalonen oli kuitenkin hereillä ja haastoi tilanteen paitsiona. Tarkistuksen jälkeen maali hylättiin ja peliä jatkettiin 1 – 1 -lukemista.

Kolmannen erän alku oli Leijonilta jälleen haparoiva, mutta Leijonat kasasi nopeasti rivinsä. Ajassa 45:27 Petter Lindbohm pääsi laukomaan b-pisteeltä. Jere Sallinen kurvasi maalin takaa kellontarkasti tekemään maskia ja Linbohmin kuti upposi takakulmaan.

Leijonat piristyi maalista silminnähden ja joukkueella oli useampi hyvä tilaisuus iskeä lisämaaleja. Suomen hallinta katkesi Ruohomaan ottamaan kakkoseen ja Kanada rokotti välittömästi. Henrique iski tasoituksen ajassa 52:37.

Ottelun ratkaisu siirtyi kolmella kolmea vastaan pelatulle jatkoajalle. Leijonat oli ehkä hieman yllättäen niskanpäällä tasavajaalla, mutta valitettavasti se ei tänään riittänyt. Maailmanmestaruuden ratkaisijaksi nousi Kanadan Nick Paul. Paul pelasi seinäsyötöllä itsenä täysin vapaaksi takakulmalle ja pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Leijonat