Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Leijonat menetti johtonsa loppuminuuteilla – Latvia venytti ottelun jatkoajalle

Leijonat juhlii Latviaa vastaan
AOP

Suomi kohtasi jääkiekon MM-kisojen ottelussa isäntämaa Latvian. Hetki sitten päättyneessä ottelussa ei vielä ollut kotiyleisöä kannustamassa, mutta siitä huolimatta altavastaajana otteluun lähtenyt Latvia taisteli urhoollisesti loppuun asti.

Ottelussa oli alusta asti enemmän vauhtia kuin Leijonien eilisessä ottelussa Saksaa vastaan. Suomi sai unelma-alun, kun kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila nousi laidasta ja heitti kiekkoa maalille. Jokereista tuttu maalivahti Janis Kalnins torjui vedon suoraan kohti Saku Mäenalasta, joka ohjasi kiekon verkkoon jalallaan.

Maalia tarkisteltiin videolta, mutta tuomarit eivät löytäneet siitä mitään sääntöjen vastaista. Näin Leijonat siirtyi johtoon jo 3 minuutin pelin jälkeen. Latvia ei kuitenkaan lannistunut vaan väläytteli paikka paikoin näyttäviä ja vaarallisia hyökkäyksiä kohti Suomen maalia. Harri Säteri joutui tekemään täyden iltapuhdin, sillä yhteensä Latvia laukoi ottelussa jopa 37 kertaa.

Latvian kova työnteko tuotti tulosta kun aloituksen jälkeinen pomppukiekko löysi itsensä Martins Dzierkalsin lapaan ja tämä toimitti kiekon kohti maalia. Säterin edessä oli monen miehen maski, eikä hän nähnyt kiekkoa ennen kuin oli jo liian myöhäistä.

Ottelu eteni 1-1 tilanteessa aina toisen erän loppupuolelle asti, kunnes Iiro Pakarinen ohjasi hienosti maalin edestä Leijonat 2-1 johtoon. Tässä vaiheessa näytti ettei Suomella olisi ottelussa hädän päivää.

Kolmannen erän loppupuolella Leijonalauma passivoitui ja Latvia sai yhä enemmän otetta pelistä. Nähtiin monia maalintekopaikkoja ja läheltä piti-tilanteita ennen kuin Dzierkals onnistui tuomaan isännät tasoihin illan toisella maalillaan ajassa 53:45.

2-2 tilanteessa mentiin lopulta jatkoajalle.

Hetken näytti jo siltä että ottelussa tullaan näkemään rangaistuslaukaukset, mutta Olli Määttä ja Anton Lundell olivat eri mieltä. Kun sekunnit olivat käymässä loppuun, Määttä teki hienon nousun Latvian maalin takaa ja syötti takatolpalle liukuneelle Lundellille. Lundell otti kiekon haltuun ja teki hienon poikittaisharhautuksen ujuttaen kiekon tyhjään maaliin, kun kellossa oli jäljellä enää 4 sekuntia.

Suomi oli voittanut ottelun 3-2 ja nousi kokonaispisteissä jo 15 pisteeseen ohi yhden ottelun vähemmän pelanneen USA:n. Leijonien alkulohko päättyy tiistaina 1.6. ottelulla Kanadaa vastaan. Pudotuspelit alkavat torstaina 3.6. ja Suomi on jo varmistanut paikkansa jatkopeleissä.

 

 

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat