Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Rauman lukko on Suomen mestari! Seuralegendalle uran tärkein maali makeaan paikkaan

Rauman Lukko on Suomen mestari 2021
AOP

Rauman Lukko on jääkiekon Suomen mestari vuosimallia 2021. Lukko kaatoi neljännessä finaaliottelussa Turun Palloseuran lopulta lukemin 6 – 2 ja vei mestaruuden otteluvoitoin 3 – 1.

Ottelun avausmaali meni makeaan osoitteeseen. Lukko-legenda Toni Koivisto debytoi seuran edustusjoukkueessa kaudella 1999 – 2000 ja uran tärkein maali syntyi heti perään kaudella 2020 – 2021. Koivisto napautti singahtaneen kiekon ilmasta ohi TPS:n Lassi Lehtisen.

Lukko siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle maltilla pelatulla kuviolla. Puolustuspäästä asti rakenneltu kuvio huipentui kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jossa maalivahti Lehtinen pelattiin tilanteesta täysin ulos. Maalin tehneelle Julius Mattilalle syötöt tarjoilivat Kristian Pospisil ja Pavol Skalicky.

TPS ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan. Ensin Josh Kestner tarjoili hunajata kaventamalla ajassa 28:12. Tasoitusmaali syntyi viisi minuuttia myöhemmin, kun Aleksi Anttalaisen siniviivalta lähtenyt rannelaukaus upposi maaliin. Laukaus ei ollut kova, mutta Lehtinen oli täysin maskissa oman puolustuksen takana.

Mestaruusjuna alkoi asettua raiteilleen ajassa 34:57. Pospisil syötti nerokkaasti laidan kautta Skalickyn läpiajoon, eikä slovakki erehtynyt. Lukko karkasi vielä toisen erän aikana uudemman kerran kahden maalin johtoon, kun Eetu Koivistoinen viimeisteli taidokkaasti ahtaasta tilasta.

TPS otti maalivahdin pois jo neljä minuuttia ennen päätössummeria. Lukko kuitenkin katkaisi kirin jo ennen kuin se kerkesi alkaa. Heikki Liedes ja Eetu Koivistoinen iskivät molemmat kertaalleen tyhjään maaliin. Lukko voitto ottelun lukemin 2 – 6 ja mestaruuden voitoin 3 – 1.

Lukolle mestaruus on sen seurahistorian toinen. Edellisestä kerkesi vierähtää tovi, sillä viimeksi Raumalla on juhlittu keväällä 1963. Kullan lisäksi sillä on kolme hopeaa ja kuusi pronssia.

TPS:n kausi oli tappiosta huolimatta menestys. Kautta edeltävissä arvioissa turkulaisille ei povattu kummempaa menestystä ja mediassa kyseenalaistettiin Raimo Helmisen valinta päävalmentajaksi. TPS ja Helminen suoriutuivat odotuksiin nähden mainiosti.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga