Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Lukko ja Ilves maalitalkoissa – puolivälierien avausottelu Lukolle maalein 5-3

Lukko - Ilves puolivälierä
AOP

Puolivälierän avausottelu oli alusta saakka runkosarjan voittaneen Lukon hallintaa, vaikka tupsukorvilla oli myös omat hyvät hetkensä.

Ennakkosuosikin viittaan pukeutunut Rauman Lukko on tämän kauden suurimpia mestarisuosikkeja, mutta mitään ei ole luvassa ilmaiseksi – ainakaan jos Ilveksen joukkueelta kysytään.

Kun kiekko iskettiin jäähän, ei kumpikaan joukkue tullut häviämään. Vauhdikasta peliä päästä päähän oli viihdyttävää seurata, eikä muutamilta huippupaikoilta jääty, paitsi ensimmäisen viiden peliminuutin aikana.

Ajassa 7:33 Lukko laittoi ensimmäistä kertaa verkot tötterölle – Lukas Klok laukoi pelin 1-0:aan. Ensimmäisen erän loppupuoliskolla ei myöskään Jonne Tammela jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, iskien lukon 2-0 johtoasemaan kiekonriiston seurauksena.

Toinen erä oli varsin tasaista vääntöä

Toinen erä lähti Ilveksen kannalta murheellisesti käyntiin, kun Andrei Hakulinen tykitti ylivoimalla Lukon 3-0 johtoasemaan. Ottelu oli muilta osin varsin puhdas kamppailu, sillä jäähyjä nähtiin ainoastaan kolme kappaletta Ilveksen puolelta – Lukon ylivoimaprosentin ollessa varsin komea, 33%.

Parikymmentä sekuntia ennen ottelun puoltaväliä Ville Meskanen laukoi puolivälierän ensimmäisen maalinsa, joka nosti Ilveksen 1-3 takaa-ajoasemaan. Neljä viikkoa huilanneen Meskasen kauden 16. osuma tuli hienon yksilösuorituksen jälkeen, komealla rannelaukauksella.

Ilveksen piristyminen ei riittänyt voittoon saakka

Kolmannessa erässä ottelu sai aivan uuden vaihteen silmään. Ajassa 48:11 Eetu Päkkilä viimeisteli 3-2 kavennusmaalin, jota seurasi pari minuuttia myöhemmin Tuomas Salmelan 3-3 tasoitusmaali.

Lukko ei kuitenkaan menettänyt otettaan, sillä neljä minuuttia tasoitusmaalin jälkeen ottelun selkeä ykköstähti Aleksi Saarela (1+1) sinetöi Lukon voittomaalin Ilveksen tolppia vartioineen Eetu Mäkiniemen selän taakse. Mäkiniemellä oli hikinen iltapuhde, keräten ottelussa yhteensä 31 torjuntaa. Laukauksia sateli tasaisesti koko ottelun läpi.

Slovakkihyökkääjä Pavol Skalický herkutteli loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin, reilut 15 sekuntia ennen päätössummerin soimista.

Vaikka ottelu oli lopputuloksen valossa tasainen, kertoo Lukon maalia vartioineen Lassi Lehtisen 10 torjuntaa kaiken oleellisen. Ilveksellä ei loppupeleissä ollut paljoakaan mahdollisuuksia runkosarjan voittajaa vastaan, hetkellisestä nousukiidosta huolimatta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga