Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com

NHL

Connor Bedard pisteille – Chicagolle maukas vierasvoitto

Chicago Blackhawksin Andreas Athanasiou sai jatkosopimuksen.
AOP

NHL-kausi saatiin käyntiin kolmella eri paikkakunnalla. Pittsburgh Penguins isännöi kauden ensimmäisessä ottelussaan Chicago Blackhawksia. Penguins menetti viime kaudella mahdollisuutensa pudotuspeleihin häviämällä Blackhawksille merkityksettömän pelin kotiyleisönsä edessä 81. kierroksella. Sama tahti jatkui myös uudelle NHL-kaudelle.

Luke Richardsonin valmentama Chicago Blackhawks osoitti sisukkuutta kauden avauksessa. Blackhawks nousi kahden maalin takaa maukkaaseen vierasvoittoon NHL:n yhdestä suurimmasta mestarisuosikista eli Pittsburgh Penguinsista. Blackhawks kaatoi Mike Sullivanin valmentaman Penguinsin 4-2 -lukemin.

Penguins karkasi Bryan Rustin ja Sidney Crosbyn maaleilla 2-0 -johtoon. Crosby iski hienon kuvion päätteeksi kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle, kun toista erää oli pelattuna lähes 12 minuuttia.

Erän loppupuolella Blackhawks pääsi ensimmäistä kertaa taululle, kun Ryan Donato naulasi kavennusmaalin lähietäisyydeltä. Donaton iskemään maaliin superlupaus Connor Bedard saalisti syöttöpisteen, mikä oli loogisestikin kanadalaisen uran ensimmäinen piste NHL:ssä.

Kolmannessa erässä Blackhawks viimeisteli kirinsä. Erän puolivälissä Cole Guttman naulasi tasoituksen ja viisi minuuttia myöhemmin joukkueen kokenut keskushyökkääjä Jason Dickinson vei Blackhawksin johtoon. Nick Foligno viimeisteli loppulukemat tyhjiin reilu minuutti ennen loppua. Foligno ja Dickinson iskivät otteluun 1+1 tehot. Corey Perry syötti kummankin iskemät maalit.

Tshekkimaalivahti Petr Mrazek torjui erinomaisesti vieraiden maalilla ottamalla 38 koppia voiton eteen. Kanadalaismaalivahti Tristan Jarrylle kertyi kotijoukkueen maalilla yhteensä 32 torjuntaa.