Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

NHL

Nämä suomalaiset vielä ilman NHL-sopimusta! – ”Pahalta näyttää…”

Carolina Hurricanesin Jesse Puljujärvi onnistui syöttämään maalin.
AOP

NHL:ssä pelaa vuosittain kymmeniä suomalaisia ja niin tapahtuu myös ensi kaudella. Tällä hetkellä on vielä muutama pelaaja ilman sopimusta ensi kaudesta maailman parhaaseen jääkiekkoliigaan, jotka pelasivat sarjassa viime kaudella. Näistä kaikkien kohdalla saattaa tilanne olla se, että pelipaikkaa täytyy hakea harjoitusleireiltä koeaikasopimusten kautta.

NHL:ssä on tällä hetkellä vain muutamia pelipaikkoja auki. Viime kaudella NHL:ssä pelanneista uraansa jatkavista suomalaisista ilman sopimusta on kolme hyökkääjää. Nämä ovat Dallas Starsia edustanut Joel Kiviranta, Winnipeg Jetsissä pelannut Saku Mäenalanen sekä entinen ykköskierroksen varaus, Carolina Hurricanesissa kautensa päättänyt Jesse Puljujärvi.

Oikealta laukova 25-vuotias Puljujärvi on urallaan hakenut läpimurtoa Edmonton Oilersin ja Hurricanesin riveissä. Puljujärvi varattiin kesän 2016 NHL:n varaustilaisuudessa neljännellä vuorolla Oilersiin, mutta kunnollista läpimurtoa odotuksia kohtaan ei ikinä nähty. Puljujärvi on urallaan pelannut 334 ottelua NHL:n runkosarjaa ja iskenyt yhteensä 51 maalia. Tehopisteitä on syntynyt 114 kappaletta.

Puljujärvestä jokin NHL-joukkue saa halvan testipelaajan kolmoskenttään, mutta kärkikenttien ratkaisijaa hyökkääjästä on turha haaveilla.

Jetsiä edustanut Mäenalanen pelasi erinomaisella tasolla Jetsin kahdessa alakentässä. Kemistä kotoisin oleva 29-vuotias hyökkääjä on alkujaan Nashville Predatorsin viidennen kierroksen varaus kesän 2013 NHL:n varaustilaisuudesta. NHL:ssä on hyökkääjälle kertynyt 98 ottelua ja näissä on syntynyt 18 tehopistettä. 14 pudotuspeliotteluun on syntynyt kaksi syöttöpistettä.

Vantaalta kotoisin oleva 27-vuotias jääkiekon maailmanmestari Kiviranta pelasi useamman kauden vahvasti Starsin riveissä. Kiviranta muistetaan Dallasissa ikuisesti hattutempusta, jonka hyökkääjä teki Colorado Avalanchea vastaan kuplapudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjassa seitsemännessä ottelussa. Kiviranta iski jatkoerässä ratkaisun, joka vei Starsin konferenssifinaaleihin Vegas Golden Knightsia vastaan. Neljällä NHL-kaudella otteluja on kertynyt Starsin alakentissä 163 kappaletta ja näissä on syntynyt 16 maalia.

Jokaisen hyökkääjän osalta tulevaisuus NHL:ssä alkaa näyttämään pahalta, mutta minimisopimukset eivät ole poissuljettuja.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta NHL