Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Stanley Cup -finaalit käynnistyy! – Kestääkö sadan miljoonan maalivahti paineet?

Florida Panthersin maalivahti Sergei Bobrovsky on hurjassa iskussa.
AOP

NHL-kauden todellinen kliimaksi eli Stanley Cup -finaalit käynnistyvät sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Finaaleissa paremmuutta selvittävät Vegas Golden Knights ja Florida Panthers. Otteluparista mielenkiintoisen tekee se, että kummallakin on monipuolinen sekä syvä hyökkäyskalusto. Tässä artikkelissa joukkueen hyökkäykset pääsevät vertailuun.

Bruce Cassidyn valmentama Vegas Golden Knights tulee näissä Stanley Cup -finaaleissa saamaan todella kovan haasteen Paul Mauricen valmentamalta Florida Panthersilta. Ottelusarjassa kohtaa pelillisesti kaksi hyvinkin samanlaista joukkuetta. Yhdessä asiassa Panthers on selvästi Golden Knightsia edellä ja se on maalivahtipelaaminen.

Maurice on näissä pudotuspeleissä käyttänyt kahta maalivahtia kuten myös Golden Knightsikin. Maurice aloitti pudotuspelit runkosarjan lopun erinomaisesti pelanneella Alex Lyonilla, mutta teki aloittavan maalivahdin kohdalla vaihdon ensimmäisellä kierroksella neljänteen otteluun. Panthers vaihtoi tuolloin Sergei Bobrovskyn maaliin ja käänsi lopulta ottelusarjan oltuaan 3-1 -voitoin tappiolla Bruinsille.

Bobrovsky on voittanut pudotuspeleissä 11 ottelua ja hävinnyt kaksi. Toisella kierroksella ja itäisen konferenssin finaaleissa Bobrovsky hävisi vain yhden ottelun. Näissä ottelusarjoissa Bobrovsky päästi yhdessä ottelussa kolme maalia ja muuten venäläisen supertähden taakse tehtiin maksimissaan kaksi maalia ottelua kohden.

Kaksinkertaisella Vezina-voittajalla on vielä kolme vuotta nykyistä sopimusta jäljellä. Venäläinen tienaa kaudesta kymmenen miljoonaa dollaria keskimäärin. Tähän mennessä urallaan aiemmin Philadelphia Flyersia ja Columbus Blue Jacketsia edustanut maalivahti on tienannut reilut 90 miljoonaa dollaria.

Vegasissa pyörii maalivahtiruletti

Cassidylla ei ole ottelusarjaan lähdettäessä Vezinan voittanutta maalivahtia aloittavissa, sillä vielä ennen tätä kevättä NHL:n pudotuspeleistä kokematon Adin Hill aloittaa joukkueen maalilla. Hill nousi kesken toisen kierroksen ottelusarjan Golden Knightsin aloittavaksi maalivahdiksi Laurent Brossoitin loukkaannuttua. Joukkueen lähtökohtaiset pelaavat maalivahdit eli Logan Thompson ja Robin Lehner ovat loukkaantuneena. Lehnerin tulevaisuus on täysin auki.

Urallaan Hill on pelannut runkosarjassa 101 ottelua ja voittanut näistä 45. Pudotuspeleissä aloituksia tolppien välissä on nyt yhdeksän ja näistä seitsemän on päättynyt voittoon. Torjuntaprosentti on ollut huikea, 93,7. Siinä missä Bobrovskyn tienistit riittää isompaankin linnaan, niin Hill on urallaan tienannut vasta reilut kuusi miljoonaa dollaria pelaamalla NHL:ssä maalivahtina.

Mikäli loistavasti pelannut Hill sulaa Stanley Cup -finaaleissa, niin Golden Knightsilla istuu vielä yksi ässä penkillä, kun kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Los Angeles Kingsistä 2010-luvun alusta eli Jonathan Quick odottaa kuumeisesti pelivuoroa. Quick oli huippuvuosinaan NHL:n ja maailman ehdottomia ykkösmaalivahteja, mutta ei voittanut Vezinaa urallaan kertaakaan.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL