Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Onko tässä MM-kotikisojen Leijonien NHL-tähdet? – ”Hurja lista nimimiehiä!”

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine teki 19. maalinsa.
AOP

Suomen jääkiekkomaajoukkue lähtee toukokuussa alkaviin jääkiekon MM-kotikisoihin hallitseva maailmanmestarina. Suomi kaatoi viime kevään MM-turnauksen loppuottelussa Kanadan 4-3 -lukemin jatkoajalle venyneessä ottelussa. Tuossa turnauksessa Suomi sai kesken kisojen loistavia vahvistuksia joukkueeseensa, sillä muun muassa Esa Lindell ja Miro Heiskanen saapuivat auttamaan Suomea maailmanmestaruuteen. Tänä keväänä Suomi saanee todella kovia vahvistuksia myös Tampereella pelattaviin kisoihin.

Jukka Jalosella on todella herkullinen tilanne jääkiekon MM-kisojen lähestyessä. Suomen jääkiekkomaajoukkue on pelannut MM-finaalissa nyt kolmissa kisoissa putkeen ja onnistunut nappaamaan MM-kultaa kahdesti näillä kerroilla. Ensimmäinen mestaruus tuli kevään 2019 MM-kisoissa, kun Kanada kaatui finaalissa 3-1 -lukemin.

2020 keväällä MM-kisoja ei pelattu, mutta kevään 2021 MM-kisoissa Latviassa Suomi eteni jälleen finaaliin, mutta tuolloin Kanada oli 3-2 -lukemin vahvempi jatkoajalla syntyneellä maalilla. Viime keväänä Suomi maksoi kalavelat, kun Sakari Manninen tinttasi kiekon jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Tuleviin MM-kisoihin Suomelle on tarjolla NHL:stä tukku loistavia hyökkääjiä. Suurin tähti lienee Columbus Blue Jacketsin laitahyökkääjä Patrik Laine. Tampereelta kotoisin olevalla hyökkääjällä on nykyistä sopimusta jäljellä vielä kolme vuotta Blue Jacketsin kanssa eikä joukkue tule pudotuspeleihin pääsemään. Lisäksi Suomelle on tarjolla St. Louis Bluesia nykyisin edustava Kasperi Kapanen, jolla on myös ensi kaudeksi sopimusta jäljellä.

Montreal Canadiensista Leijonat voisivat saada kisoihin mukaan viime kevään MM-kultamitalisti Joel Armian ja jo viisi maalia tällä kaudella NHL:ssä tehneen Jesse Ylösen. Yksi mielenkiintoinen hyökkääjävahvistus olisi myös Arizona Coyotesia edustava Matias Maccelli, mutta hyökkääjän sopimus päättyy tähän kauteen.

Maalivahtipeli tulee olemaan jälleen kunnossa

Jalosella kapenee materiaali mentäessä puolustukseen, mutta loistavia nimiä on sinnekin tarjolla. Henri Jokiharjulla jäi viime kevään MM-kisat loukkaantumisen takia väliin, joten tänä keväänä puolustaja saattaa olla käytettävissä. Mielenkiintoisia nimiä ovat myös Coyotesia edustava Juuso Välimäki, joka on suomalaispuolustajista heti Miro Heiskasen jälkeen toiseksi tehokkain koko NHL:ssä. Detroit Red Wingsin Olli Määttä on pelannut huikeaa kautta odotuksiin nähden. Rasmus Ristolaisen peli on sujunut parhaiten koko puolustajan NHL-uran aikana Philadelphia Flyersissa, joka ei myöskään ole pudotuspeleihin menossa.

Maalille Suomi tulee varmuudella saamaan huippunimen NHL:stä. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä neljä. Nashville Predatorsin Juuse Saros tai Kevin Lankinen, Sabresin Ukko-Pekka Luukkonen tai Red Wingsin Ville Husso. Käytännössä kuka tahansa näistä maalivahdeista pystyy Suomen torjumaan MM-kultaan ja Lankinen on sen miehissä jo tehnytkin. Luukkonen ja Saros ovat uriensa aikana torjuneet Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-kultaan isona altavastaajana. Husson kokemukset Suomi-paidasta ei ole kovinkaan hyviä.

Mikäli kukaan näistä maalivahdeista ei ole kisoihin lähdössä, niin vaihtoehdoksi nousee Suomen MM-kultaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Helsingissä 2016 torjunut Kaapo Kähkönen. Kähkösen kausi San Jose Sharksissa on ollut katastrofaalinen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat