Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Hurja rajapyykki lähestyy! – NHL:n supertähti teki uuden ennätyksen

Edmonton Oilersin Connor McDavid valittiin viikon ykköstähdeksi.
AOP

NHL:ssä yksi suurimmista mestarisuosikeista on Edmonton Oilers. Oilers tavoittelee NHL:n läntisen konferenssin puolella tiukasti divisioonan kärkipaikoista yhdessä Los Angeles Kingsin, Vegas Golden Knightsin ja Seattle Krakenin kanssa. Tällä hetkellä joukkue on idän kiertueella ja tuoreimmassa ottelussa Oilers kaatoi Buffalo Sabresin tieltään.

Jay Woodcroftin valmentama Edmonton Oilers palasi voittojen tielle. Oilers kaatoi NHL:n itäisessä konferenssissa pudotuspelipaikoista taistelevan Buffalo Sabresin 3-2 -lukemin tieltään.

Sabresia vastaan Oilersin kapteeni, kanadalaistähti Connor McDavid iski kaksi maalia ja kolmannesta vastasi syvyyshyökkääjä Derek Ryan. McDavid nosti kahdella maalilla koko kauden saldonsa jo 54 maaliin. Samalla kanadalainen rikkoi yhden kauden piste-ennätyksensä. Tällä hetkellä McDavidilla on koossa yhteensä 124 tehopistettä, kun aiempi ennätys oli viime kaudella syntynyt 123 pistettä.

Tällä tahdilla McDavid voi vielä rikkoa maalintekijöiden haamurajan eli 70 maalia. Runkosarjassa on viimeksi nähty 70 maalia 1990-luvun alussa, kun kaudella 1992-93 Teemu Selänne ja Alexander Mogilny naulasivat 76 maalia mieheen.

Kaudesta 1981-82 alkaen NHL:ssä on vain 13 kertaa rikottu 70 maalin rajapyykki. Siihen ovat Selänteen ja Mogilnyn lisäksi pystyneet Brett Hull, Mario Lemieux, Bernie Nicholls, Jari Kurri ja Wayne Gretzky. Gretzky, Lemieux ja Hull ovat rikkoneet 80 maalin rajapyykin ja Gretzky ainoana 90 maalin rajapyykin. Gretzky takoi kaudella 1981-82 92 maalia ja 212 tehopistettä.

McDavidin hurjasta maalitahdista puhuttiin myös maanantaina julkaistussa NHL-podcast Kaukosenlaidalla jaksossa. Kaukosenlaidalla jaksossa pohdittiin myös voisiko McDavid nousta Gretzkyn ja hänen maaliennätyksensä lähivuosina rikkovan Alexander Ovechkinin ohi tulevaisuudessa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL