Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

NHL:ssä todellinen yllätyspelaaja! – saamassa jopa 60 miljoonan dollarin sopimuksen?

Seattle Krakenin kanadalaispuolustaja Vince Dunn.
AOP

NHL:n yksi suurimmista yllättäjistä tämän kauden runkosarjassa on ollut Seattle Kraken. Viime kaudella sarjassa debytoinut joukkue johtaa NHL:n läntisen konferenssin Tyynenmeren divisioonaa, kun sarjassa aloitetaan NHL:n tähdistöviikonloppu. Heikosti sujuneen debyyttikauden jälkeen Kraken on jo ohittanut viime kauden pistesaldonsa, vaikka runkosarjaa on jäljellä yli neljännes.

Ron Francisin kokoama Seattle Kraken on matkalla NHL:n pudotuspeleihin historiansa toisella NHL-kaudella. Dave Hakstolin valmentama joukkue on pelannut tällä kaudella todella suoraviivaista ja nopeaa jääkiekkoa, mikä on tuonut lukuisia voittoja.

Krakenilla ei varsinaisia tähtipelaajia joukkueessaan ole, mutta joukkueen laitahyökkääjät ovat laadukkaita ja puolustus tasainen. Tällä kaudella joukkueen pelaaminen on helpottunut huomattavasti, kun organisaation ensimmäinen varaus Matty Beniers on murtautunut täysipäiväiseksi NHL-pelaajaksi. Yhdysvaltalainen keskushyökkääjä teki jo viime kaudella debyyttinsä NHL:ssä, mutta tällä kaudella hyökkääjä on pelannut koko kauden NHL:n puolella. Keskikaista oli viime kaudella ongelma, mutta tällä kaudella se ei enää ole ollut.

Krakenin vahvuus on ennen kaikkea ollut tasaisuus tällä kaudella, sillä joukkueen paras maalintekijä on ollut kanadalaishyökkääjä Jared McCann, jolla on kasassa 23 maalia. Näillä lukemilla ei ole mitään asiaa NHL:n maalipörssin voittoon, mutta lukema on silti erinomainen. Krakenin joukkueesta löytyy kahdeksan vähintään kymmenen maalia tehnyttä pelaajaa, mutta ei yhtään yli piste per peli tahdilla pelaavaa kenttäpelaajaa.

Puolustuksessa todellinen yllättäjä

Tällä kaudella joukkueen puolustus on ollut vahva, mutta yksi nimi on noussut yli muiden. Se on kanadalaispuolustaja Vince Dunn, joka valittiin vastikään NHL:n tammikuun kolmostähdeksi, kuten Kiekkofani.com uutisoi. 26-vuotias Dunn on tällä kaudella pelannut 49 ottelua ja iskenyt näissä 36 tehopistettä. Adam Larssonin pakkiparina pelaava Dunn on kerännyt tehotilastoon lukeman +26 ja 5vs5 -pelissä maalisuhde on hurja, +30.

Mississaugan kaupungista, Ontarion provinssista kotoisin oleva 183 senttiä pitkä kiekollinen puolustaja pelaa nyt sopimuksensa viimeistä vuotta. Kesällä St. Louis Bluesin entinen kakkoskierroksen varaus on rajoitettu vapaa agentti, joten Kraken omaa oikeudet pelaajaan. Tällä hetkellä Dunn tienaa neljä miljoonaa dollaria kaudesta, mutta tällä pistetahdilla sopimus todennäköisesti tuplaantuu.

Lokakuussa 27 vuotta täyttävä puolustaja on urallaan tähän mennessä tehnyt 173 tehopistettä 389 otteluun NHL:ssä. Seuraavalla sopimuksella Dunn haluaa varmasti tehdä kunnon tilin, joten Francis on tiukan paikan edessä. Haluaako kanadalainen kokenut seurapomo sitoutua mahdollisesti kahdeksaksi vuodeksi Dunniin vai kaupatako puolustajan eteenpäin vaihdossa hurjaan palautukseen.

Mikäli puolustaja tekee yli 60 pistettä, niin kahdeksan vuoden jatkosopimusta ei alle 60 miljoonan dollarin saa, sillä palkka kautta kohden tulee olemaan vähintään 7,5 miljoonaa dollaria.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL