Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Tampa Bay Lightning jälleen Stanley Cup -finaaleihin?

Tampa Bay Lightning juhlii maalia.
AOP

NHL:n runkosarja käynnistyy tällä viikolla ja on aika käydä loput NHL-joukkueiden ennakot läpi ennen pelien käynnistymistä. Tampa Bay Lightning on edennyt kolmella edellisellä kaudella Stanley Cup -finaaleihin. Viime kaudella joukkueella tie nousi pystyyn Colorado Avalanchea vastaan ja samalla päättyi 11 voitetun pudotuspelisarjan putki. Jatkuuko tällä kaudella Lightningin finaaliputki, vai tapahtuuko hyytyminen aiemmin.

Tampa Bay Lightning on jo pitkään ollut NHL:n paras organisaatio. 2010-luvulla joukkueen GM:nä Steve Yzerman aloitti erinomaisen työn ja nyt sitä on jatkamassa Julien BriseBois. BriseBois on toiminut erinomaisesti GM:nä vaikeassa tilanteessa, jossa NHL:n palkkakatto ei noussutkaan kuten lähtökohtaisesti oli suunniteltu. Tämä on tarkoittanut sitä, että joukkueesta on poistunut sellaisia pelaajia pakon sanelemana, joiden ei olisi kuulunut siirtyä eteenpäin. Jon Cooper on joukkueen pitkäaikaisena päävalmentajana tehnyt myös erinomaista työtä ja johdattanut joukkueen aikakautenaan neljästi Stanley Cup -finaaleihin.

Lightningin hyökkäys on yksi NHL:n vaarallisimmista. Brayden Point, Nikita Kucherov, Steven Stamkos ja Alex Killorn luovat kärkeen sellaisen rungon, joihin muiden on vaikea vastata. Syvyyshyökkäyksessä joukkueesta löytyy Brandon Hagel, Ross Colton, Corey Perry ja Nick Paul sellaisista nimistä, jotka pystyvät tekemään merkittäviä maaleja. Alkukaudesta joukkueen äärimmäisen laadukas kahdensuunnan keskushyökkääjä Anthony Cirelli on kuitenkin sivussa olkapäävamman takia.

Puolustus kevenee vuosi vuodelta, maalivahti antaa mahdollisuuden jokaisessa ottelussa

Victor Hedman on edelleen Lightningin yksi tärkeimmistä pelaajista. Isokokoinen ruotsalaispuolustaja on yksi aikamme parhaimmista puolustajista, mitä koko sarja on saanut nähdä. Hedmaninkaan runkosarjat eivät ole aina niin vahvoja olleet, mitä parhaimmillaan ne voisivat olla, mutta pudotuspeleissä taso noussut aivan uusiin lukemiin. Hedmanin taustalla isoja minuutteja tällä kaudella tulevat kantamaan Erik Cernak ja Mikhail Sergachev. Joukkue menetti kesällä sekä Ryan McDonaghin, että Jan Ruttan toisaalle. Vielä on mahdotonta arvioida paljonko kahden kokeneen puolustajan menetys näkyy joukkueen pelissä.

Lightningin maalivahtipelissä on selvä jako. Andrei Vasilevskiy pelaa niin monta peliä runkosarjassa kuin haluaa ja Brian Elliott antaa lepopäivän, kun venäläinen tähtimaalivahti sen tarvitsee. Lähtökohtaisesti olisi kuitenkin suotavaa, että Elliott pelaisi edes 20 ottelua runkosarjassa. Viime kaudella Elliott aloitti 17 ottelua ja voitti näistä 11. Venäläismaalivahti on ollut joukkueen tärkein pelaaja jo useammalla kaudella ja olisikin mielenkiintoista nähdä, miten Lightning pärjäisi, jos Vasilevskiy loukkaantuisi runkosarjassa.

Lightningin syvyyskartta

Alex Killorn – Brayden Point – Nikita Kucherov
Brandon Hagel – Steven Stamkos – Vladislav Namestnikov
Ross Colton – Nick Paul – Corey Perry
Patrick Maroon – Pierre-Edouard Bellemare – Gabriel Fortier
Anthony Cirelli

Victor Hedman – Cal Foote
Mikhail Sergachev – Erik Cernak
Haydn Fleury – Philippe Myers
Ian Cole – Zach Bogosian

Andrei Vasilevskiy
Brian Elliott

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL