Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomi rajuna altavastaajana finaaliin – Kanadan kaatuminen olisi suuri yllätys

Suomi Kanada U20 kisoissa.
AOP

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelataan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä loppuottelu. Kultamitalista pelaavat isäntämaa Kanada ja Suomi. Suomi kaatoi omassa välieräottelussaan Ruotsin kovan taistelun jälkeen. Kanadalle finaalipaikka irtosi hieman helpommalla.

Kaksi MM-kisojen parasta joukkuetta mittelevät kultamitaleista Edmontonissa, kun Kanada ja Suomi kohtaavat toisensa.

Kanada selvitti tiensä loppuotteluun kaatamalla puolivälierässä Sveitsin tylyin 6-3 -lukemin. Välierässä kaatui Tshekki 5-2 -lukemin. Suomi voitti omassa puolivälierässään Saksan 5-2 -lukemin ja onnistui välierässä nollaamaan Ruotsin 1-0 -voitolla. Suomen ainokaisesta Ruotsia vastaan vastasi puolustaja Kasper Puutio. Juha Jatkolalle kertyi ottelussa 23 torjuntaa.

Dave Cameronin valmentama Kanada on voittanut turnauksessa kaikki pelinsä. Kanada voitti a-lohkon ja sai täten vastaansa b-lohkon nelosen puolivälierään. Antti Pennasen valmentama Suomi on voittanut yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki pelinsä. Ainut tappio on Kanadalle alkulohkossa, kun Kanada oli 6-3 -lukemin parempi.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet pudotuspelivaiheessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2020, kun Ostravassa pelatuissa kisoissa Kanada oli välierässä 5-0 -lukemin Suomea vahvempi. Tuolloin Kanadalta maalinteossa onnistui kahdesti ykkösenä NHL:n varattu Alexis Lafreniere.

Tässä turnauksessa Kanadan paras pistemies on ollut Anaheim Ducksin varaama Mason McTavish, joka iski alkulohkon pelissä Suomea vastaan tehot 1+2. McTavishilla on koossa 15 tehopistettä. Suomen paras pistemies on ollut Joakim Kemell tehoilla 3+8. Kemell on samalla koko kisojen pistepörsissä toisena. Kemell teki Kanadaa vastaan alkulohkon kamppailussa tehot 1+1.

Loppuottelun lähtökohdat ovat selkeästi Kanadan puolella. Ottelussa Pennasen valmentamalta ryhmältä vaaditaan todella kovaa puolustuspelaamista, jotta Kanada on kaadettavissa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat