Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Nähdäänkö MM-kisoissa jättiyllätys? – ”Ruotsin on pelattava kurinalaisesti”

Ruotsin Max Friberg
AOP

Nuorten alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat ovat edenneet siihen pisteeseen, että mitaleista pelaavat joukkueet tulee selvittää. Keskiviikon toisessa puolivälierässä nähdään mielenkiintoinen otatus, kun suurena suosikkina otteluun tuleva Ruotsi saa vastaansa ison yllätyksen järjestäneen Latvian. Ottelussa on ainekset huikealle draamalle, vaikka Ruotsi on merkittävästi taidokkaampi joukkue kuin vastustajansa.

Ruotsi ja Latvia pelaavat pääsystä alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisojen välierään. Ottelu on päivän toinen puolivälieräottelu, joka alkaa Suomen ja Saksan välisen kamppailun jälkeen kello 22.30.

Ruotsi lähtee suurena suosikkina otteluun. Joukkueella todella vahva miehistö alkaen maalivahti Jesper Wallstedtista. Joukkueessa on yhteensä 22 NHL:n varattua pelaajaa ja vain kaksi, joita ei ole varattu. Joukkueessa lukuisia ykköskierroksen varauksia suurimpina tähtinä Fabian Lysell, Theodor Niederbach, Jonathan Lekkerimäki ja Simon Edvinsson. Joukkueen tehokkain pelaaja on toistaiseksi ollut Philadelphia Flyersin varaama puolustaja Emil Andrae, joka on tehnyt kolme maalia ja yhteensä seitsemän tehopistettä. Colorado Avalanchen varaama hyökkääjä Oskar Olausson on pistepörssissä toisena viidellä pisteellä.

Ero vastustaja Latviaan on suuri etenkin varatuissa pelaajissa. Artis Abolsin valmentamassa joukkueessa on vain kolme NHL:n varattua pelaajaa, mutta kaikki ovat hyökkääjiä. Klavs Veinbergs on Tampa Bay Lightningin varaus, Sandis Vilmanis Florida Panthersin varaus ja Dans Locmelis Boston Bruinsin varaus. Kaikki ovat tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden kautta poimittuja pelaajia, joten he ovat mukana vielä joulu-tammikuussakin pelattavissa kisoissa Latvian paidassa. Latvian joukkueen tehokkain pelaaja on turnauksessa toistaiseksi ollut Ralfs Bergmanis. Vasemmalta laukova puolustaja on tehnyt turnauksessa toistaiseksi viisi tehopistettä ja johtanut kapteenina joukkuettaan suurella esimerkillä. Bergmanis on pelannut juniorina Porin Ässissä ja vielä kaksi vuotta sitten Vaasan Sportin a-junioreissa nuorten SM-sarjaa.

Ruotsi iso suosikki

Ruotsi on tietysti otteluun suuri suosikki, mutta joukkueen on pelattava kurinalaisesti, jotta Latvia kaatuu. Latvia on turnauksessa pitänyt Suomea ja Kanadaa pihdeissään sekä voittanut huippuvaarallisen Tshekin. Mikäli Ruotsi pelaa ylimielisesti Latviaa vastaan, niin vaara piilee. Latvian maalilla Bruno Bruvelis on pelannut erinomaiset kisat, sillä torjuntaprosentti on yli 91. Yhdessä ottelussa maalivahtipeli voi nousta ratkaisevaksi tekijäksi, joten Bruvelis voi olla pilaamassa huippupelin turvin Ruotsin turnausta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut