Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomi julkaisi alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueensa – Vahva joukkue kiinni mitalikannassa

Antti Pennanen päävalmentaja Suomi miesten U20 jääkiekkomaajoukkue

Vuodenvaihteessa koronan vuoksi keskeytetyt ja elokuulle siirretyt alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Kanadan Edmontonissa 9.-20.8.2022. Suomen joukkue MM-kisoihin nimettiin myöhään keskiviikkoiltana, MM-leirityksen päätteeksi.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat jouduttiin keskeyttämään joulukuussa 2021 ja siirtämään seuraavan kauden puolelle elokuuhun 2022 korona-epidemian vuoksi. Alkuperäinen turnaus alkoi 26.12.2021 ja se keskeytettiin 29.12.2021.

Ensimmäiset kaksi kilpailupäivää sujuivat normaalisti. Ennen joulukuun 28. päivä kello 14:30 alkanutta Sveitsin ja Yhdysvaltain välistä ottelua jälkimmäisen joukkueen pelaajilla todettiin kaksi koronavirus-tartuntaa. Turnauksen sääntöjen mukaan Yhdysvaltain joukkueen piti asettua karanteeniin, joten heidän piti luovuttaa ottelu, ja siitä tuomittiin Sveitsille 1-0 voitto.

Myöhemmin samana päivänä Kanada voitti Itävallan 11-2, ja se jäi turnauksen viimeiseksi pelatuksi otteluksi. Seuraavana päivänä Tšekki joutui luovuttamaan ottelunsa Suomea vastaan korona-tartuntojen vuoksi, ja Venäjälle kävi samoin Slovakiaa vastaan. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti samana päivänä, että turnaus keskeytetään osallistujien terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi.

IIHF julkaisi myöhemmin tiedotteen, jonka mukaan jo pelatut MM-ottelut eivät vaikuta uudelleenkäynnistettävään turnaukseen, vaan turnaus aloitetaan alusta. Samoin kaikki tilastointi aloitetaan alusta. Kaikki pelaajat, jotka olivat edustuskelpoisia alkuperäisessä turnauksessa, ovat edustuskelpoisia myös elokuussa.

Suomen joukkue vuoden 2022 nuorten MM-kisoissa

Maalivahdit:

Jatkola Juha
Lampinen Jani
Meriläinen Leevi

Puolustajat:

Heimosalmi Aleksi
Jurmo Joni
Niemelä Topi
Nurmi Petteri
Puutio Kasper
Rafkin Ruben
Rajaniemi Matias
Viro Eemil

Hyökkääjät:

Helenius Samuel
Hirvonen Roni
Järventie Roby
Kapanen Oliver
Karvinen Roni
Kemell Joakim
Koivunen Ville
Lambert Brad
Liukas Eetu
Mäenpää Juuso
Määttä Joel
Räty Aatu
Simontaival Kasper
Väisänen Kalle

Päävalmentaja:

Pennanen Antti

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat