Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomen lähes MM-kultaan torjunut maalivahti jatkaa uraansa Euroopassa – NHL saa jäädä

Calgary Flamesin Matthew Tkachuk teki kolme maalia. Edmonton Oilersin Mikko Koskinen

Pitkän uran jääkiekon huippusarjoissa eli NHL:ssä ja KHL:ssä tehnyt Mikko Koskinen palaa Eurooppaan. Menneellä kaudella Edmonton Oilersissa keskinkertaisen kauden pelannut maalivahti pelaa seuraavat kaksi kautta Euroopan toiseksi kovimmassa jääkiekkosarjassa eli Sveitsin NLA:ssa. 

Urallaan KHL:n mestaruuden eli Gagarin Cupin SKA Pietarin riveissä voittanut pitkäaikainen NHL-maalivahti Mikko Koskinen jatkaa uraansa Sveitsissä. Koskinen on kirjoittanut kahden vuoden mittaisen sopimuksen Sveitsin suurseura HC Luganon kanssa, joka pitää suomalaisen seurassa aina kevääseen 2024 saakka.

33-vuotias suomalainen oli alkujaan New York Islandersin kakkoskierroksen varaus kesän 2009 NHL:n varaustilaisuudesta. Ura ei saanut tuulta purjeisiin Islandersissa vietettyjen vuosien aikana, joten Koskinen palasi Eurooppaan ja siirtyi KalPan ja Espoon Bluesin kautta KHL:n. KHL:ssä suomalainen nousi eliittimaalivahdiksi ja johdatti SKA:n mestaruuteen keväällä 2015. Kaudeksi 2018-19 Koskinen palasi NHL:n ja siirtyi Edmonton Oilersin riveihin pelaten siellä neljän kauden aikana yhteensä 164 ottelua. Pudotuspeleissä otteluja kertyi seitsemän ja näistä voittoihin päättyi ainoastaan yksi.

Kevään 2016 MM-kisoissa Koskinen torjui Leijonien maalilla kahdeksan peliä ja hävisi ainoastaan finaalin, kun Kanada oli 2-0 -lukemin vahvempi. Koskinen torjui MM-turnauksessa lähes 95’n torjuntaprosentilla.

HC Luganoa valmentaa legendaarisen NHL-puolustaja Marty McSorleyn veli Chris McSorley. McSorley saapui joukkueen päävalmentajaksi viime kaudella oltuaan Geneve Servetten päävalmentajana, GM:nä ja parhaimmillaan omistajanakin kahdenkymmenen vuoden ajalta. HC Lugano on kahdella edellisellä kaudella tippunut NLA:n pudotuspeleissä aina ensimmäisellä kierroksella pois jatkosta. Toissa kaudella joukkue oli runkosarjassa toinen, mutta se ei riittänyt edes välieräpaikkaan.

Viimeksi HC Lugano on pelannut NLA:n finaaleissa keväällä 2018 ja edellinen mestaruus on vuodelta 2006. Silloin joukkueen suomalaistähdet Ville Peltonen, Petteri Nummelin ja Jukka Hentunen olivat mestaruuden pääarkkitehteinä. Joukkueen ykkössentterinä pelasi tuolloin kanadalainen Glen Metropolit, joka iski hurjat 65 tehopistettä 44 peliin.

Koskisen lisäksi suomalaisväriä Luganoon tuo puolustaja Oliwer Kaski, joka jättää KHL:n taakseen. Kasken sopimus Sveitsiin ulottuu aina kevääseen 2024 saakka.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat