Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Liiga-legenda Matti Keinonen on menehtynyt

Matti Keinonen hyökkääjälegenda
AOP

Suomi-kiekon hyökkääjälegenda Matti Keinonen kuoli lauantai-iltana 80-vuotiaana Uudessakaupungissa imusolmukesyöpään.

Matti Keinosen poika Jussi Keinonen vahvisti isänsä kuoleman STT:lle.

– Lähtö oli rauhallinen ja kivuton, vaimo ja molemmat lapset olivat vierellä. Hän oli perheenisänä erittäin hyvä ja huolehtivainen. Hän oli aina huumorintajuinen, nokkela ja sanavalmis ihminen. Suku oli hänelle läheinen samoin kuin vanhat pelikaverit, Jussi kuvaili isäänsä.

Uudessakaupungissa asunut Matti seurasi jääkiekkoa vielä vanhemmallakin iällä, muttei yhtä paljon kuin aiemmin. Yhteydet vanhoihin pelikavereihin vähenivät viimeisinä vuosina.

– Herra Alzheimer oli jo aika isona peikkona hänen elämässään. Sama huumori oli kuitenkin loppuun asti. Järki ja huumori leikkasivat, Jussi sanoo.

Hyökkääjä pelasi maajoukkueessa yhdeksässä MM-turnauksessa ja kaksissa olympialaisissa vuosina 1962-1973. Suomen mestaruuden Keinonen voitti Lukossa vuonna 1963 ja RU-38:ssa 1967. Hän pelasi miesten maajoukkueessa peräti 196 ottelua.

Matti aloitti pääsarjauransa Liigaa edeltäneessä SM-sarjassa Lukon riveissä kaudella 1960-61. Mies pelasi Raumalla SM-sarjaa yhteensä seitsemän kautta ja Mestiksen edeltäjää Suomen sarjaa yhden kauden.

Hän pelasi SM-sarjaa myös RU-38:n riveissä kaksi kautta, HJK:ssa kolme kautta ja Jokereissa kaksi kautta. SM-sarjan muututtua Liigaksi hän pelasi TPS:ssä sitä yhden kauden. Uransa lopuksi hän pelasi myös III divisioonaa Lätkä-77:ssä.

Pelaajauransa jälkeen hän saavutti valmentajana SM-hopeaa TPS:ssä vuonna 1985 ja Lukossa 1988.

Hän valmensi Lätkä-77:ää yhden kauden III divisioonassa, TPS:ää kaksi kautta Liigassa, Lukkoa kuusi kautta Liigassa, Ässiä yhden kauden Mestiksessä ja yhden kauden Liigassa, Raahe-Kiekkoa yhden kauden Suomi-sarjassa sekä UJK:ta kaksi kautta Mestiksessä. Hän valmensi myös yhden kauden Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta.

 

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat