Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Liiga

Liigaan pieniä muutoksia sääntöihin tulevalle kaudelle

HIFK vs Tappara pronssiottelu.
AOP - Matti Raivio

Suomen kovin jääkiekkosarja Liiga käynnistyy kahden viikon päästä. Liigaan tulee pieniä sääntömuutoksia tulevalle kaudelle ja tässä jutussa niistä käsitellään osaa.

Liigassa otetaan käyttöön jo NHL:stä tutuksi tullut kolmiulotteinen paitsio. Jatkossa siniviivaa ylittäessä hyökkäävän joukkueen kiekottomalla pelaajalla ei tarvitse luistimen osua jäähän ylittäessään viivaa, vaan riittää, että luistin on siniviivan yläpuolella, kun toinen luistin on jo alueella. Menneinä kausina esimerkiksi paitsioita tarkistettaessa on usein pohdittu onko terä jäässä vai ei. Jatkossa ei tarvitse olla.

Tulevalla kaudella Liiga-kaukaloissa on myös NHL:stä tuttu maalivahdin alue maalin taustalla. Eli mikäli maalivahti menee hakemaan kiekkoa päädyn kulmasta ja koskee siihen, niin maalivahdille tuomitaan kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä. Maalivahti saa pelata kiekkoa ainoastaan omalle kenttäpuolellaan ja maalin takana.

Korkeasta mailasta käydään jokaisella kaudella keskustelua, mutta jatkossa laukauksen saatosta päähän osunut maila ei ole rangaistuksen arvoinen teko. Kuten ei ole myöskään se, jos kaksi aloituksessa olevaa pelaajaa vääntää kiekosta ja toisen maila osuu toista päähän matalassa peliasennossa.

Jatkossa myöskään maalivahti ei saa palata maalille joukkueen hakiessa esimerkiksi kavennusta 6vs5 -tyyliin minuutti ennen kolmannen erän loppua. Maalivahdin voi ottaa maalilta pois pelin ollessa käynnissä, mutta maalille saa palata vasta seuraavalla pelikatkolla, eli lennosta maalivahti ei voi maalilleen palata, kun kuudes mies tulee vaihtoon.

Lähde ja muut säännöt: https://www.liiga.fi/news/15012

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Liiga