Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Tšekki tarjosi Naisleijonille kovan vastuksen – Suomi silti välieriin

Anni Keisala maalivahti Ilves
AOP

Suomen ja Tšekin välinen puolivälieräottelu sisälsi rutkasti jännittäviä vaiheita. Suomi sai pidettyä pintansa ja huippuvireisen maalivahdin Anni Keisalan johdolla napattua 1-0-voiton.

Peli alkoi Tšekin vahvalla hallinnalla ja Suomella oli suuria vaikeuksia. Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen kauhisteli joukkueensa pelaamista pelin jälkeen.

– Olimme aivan purjeessa avauserässä. Tämä oli paras eurooppalainen joukkue, jota vastaan olen koskaan pelannut. Olimme tosi isossa pulassa, mutta niin vain taas selvisimme siitä. Se osoittaa joukkueen vahvuutta.

– Varsinkin ensimmäisessä erässä viisikot hajosivat ja juoksimme pitkin kenttää. Emme pystyneet pitämään pakettia kasassa tiiviisti. Sen vuoksi Tšekki pääsi vyörymään koko ajan suorilla hyökkäyksillä alueellemme. Avauserä oli taktisesti erittäin huono, Mustonen manasi.

Tšekin hyökkääjä Alena Mills oli samaa mieltä Mustosen kanssa.

– Pelasimme mielestäni todella hyvin. Avauserässä emme antaneet heille paikkoja ja dominoimme peliä.

Toisessa erässä peli tasoittui ja Suomen laadukas alivoima tappoi kaksi jäähyä. Toisen niistä päätyttyä Sanni Vanhanen pääsi kiinni keskialueelle karanneeseen kiekkoon. Vanhanen polki maalille ja sai kiekon maaliin onnekkaiden pomppujen kautta. Kyseessä oli Suomen joukkueen kuopuksen aikuisten maajoukkueuran avausmaali. Sankaritar itse oli vaatimattomalla tuulella pelin jälkeen.

– Oli tosi hyvä paikka tehdä maali. En tiedä, keneltä kiekon sain. Kiekko tuli laidan kautta keskelle, missä olin juuri menossa. Sitten luistelin maalille ja en muista, miten kiekko meni sisään, varmaan Tšekin oman puolustajan kautta, hän kertasi.

Tšekin maalivahti Klára Peslarová manasi epäonnista tilannetta.

– Kiekko kimposi laidasta suomalaiselle ja hän pääsi minua vastaan. Hänen laukauksensa kimposi jostain ja yritin kääntää sitä pois kilvelläni, mutta sitten törmäsin Tereza Vanišováan ja kiekko kimposi sisään polvisuojastani.

Toisen erän otteen kirpoamista jäivät harmittelemaan niin Tšekin Mills kuin päävalmentaja Tomas Pacinakin.

– Toisessa erässä hukkasimme pelisuunnitelmamme ja se maksoi meille ottelun. Yritimme varmaan liikaa ja siksi emme onnistuneet, Mills totesi.

– Toisessa erässä karkasimme pelisuunnitelmastamme hieman, koska halusimme voittaa niin kovasti. Se on sydäntäsärkevää. Meidän olisi täytynyt olla kylmäpäisempiä ja pitäytyä paremmin pelisuunnitelmassamme, Pacina jatkoi.

Päätöserässä Suomi puolusti johtoaan, eikä Tšekki enää juuri päässyt laadukkaille maalipaikoille. Suomen päävalmentaja Mustonen kehui joukkueen parantunutta suoritusta.

– Teimme henkilökohtaisella tasolla paremmin ja saimme pikkuisen pelistä kiinni. Tiivistimme pelaamistamme pikkuhiljaa, kun ottelu eteni. Emme onnistuneet siinä missään nimessä hirvittävän hyvin, siinä jäi parannettavaa. Pikkuhiljaa kun ottelu eteni, saimme peliä kasaan toisessa erässä ja kolmannessa kohtuullisen hyvin. Tšekki ei saanut päätöserässä enää kuin kolme paikkaa, Mustonen kertasi.

Suomi kohtaa USA:n, Tšekki Japanin

Tšekki jatkaa turnaustaan sijoitusotteluilla, joissa ratkaistaan myös ensi MM-kisojen lohkojako. Päävalmentaja Pacina painottikin niiden tärkeyttä.

– Meidän täytyy olla aikuisia ja ammattimaisia. Tämä oli sydäntäsärkevä tappio ja se täytyy laittaa sivuun välittömästi. Valmistaudumme Japania varten, he ovat merkittävä vastus ja heitä vastaan on vaikea pelata. Heillä on myös hyvä valmennus.

– Nyt kun meillä on tämä A- ja B-lohkosysteemi, on tärkeää päästä pelaamaan A-lohkossa, koska pudotuspelivaihe on paljon helpompi. Jos pysyy B-lohkossa, puolivälierässä on aina jokin huippumaa vastassa. Siksi Japani-peli on äärimmäisen tärkeä ja toivottavasti pelaamme tiistainakin.

Suomi taas kohtaa USA:n välierässä. Päävalmentaja Mustosen mukaan yhdysvaltalaiset ovat täysin voitettavissa.

– Heitä kuvaa parhaiten se, että heillä on kuusi maailmanmestaruutta ja olympiakulta peräkkäin. Kyllä sieltä rautainen jengi tulee vastaan, hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja.

– Voitto vaatii nappisuoritusta, mutta se on täysin mahdollinen, mies muistutti.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat