Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Carolinan suomalaisduo kesälomille – Vasilevskin nollapeli varmisti Tampa Baylle paikan semifinaaleihin

Carolinan Aho ja Teräväinen aloittavat kesäloman tappionsa jälkeen
AOP

Carolina Hurricanes hävisi Tampa Bay Lightingille edellisyön ottelussa 0-2 loppulukemin. Tampa Bay voitti ottelusarjan 4-1, jatkaen taivaltaan kohti Stanley Cup-finaalia.

Carolinan superduo Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen eivät päässeet etenemään Stanley Cup-finaaliin saakka. Molemmat pelasivat erinomaiset pudotuspelit, ja Aholla on takanaan myös lähestulkoon täydellinen runkosarja. Teräväinen pelasi runkosarjassa suhteellisen vähän otteluita, johtuen loukkaantumisesta.

Aho latoi pudotuspeleissä tehoja piste per peli tahdilla, tehden 6+5=11 tehopistettä pelatussa 11 ottelussa. Runkosarjassa tehokkuus oli asteen verran parempaa, ja 56 ottelussa syntyi 24+33=57 pistettä. Urallaan Aho on iskenyt tehot 145+175=320. Viiden kauden aikana “professori” ei ole vielä päässyt käsiksi parhaimpaan palkintoon, eli Stanley Cupiin.

Teräväisen kone alkoi lämmetä peli peliltä aina vain paremmin. Pudotuspeleissä syntyi komeat 2+4=6 tehot (11 ottelua). Runkosarjassa hyökkääjä pelasi vain 21 ottelua, joissa pisteitä kertyi 15 (5+10). Teräväinen on pelannut NHL-uransa aikana jo 449 ottelua, tehden niissä tehopisteet 96+208=304. Moni ei kuitenkaan varmasti muista, että Teräväinen on Stanley Cup-voittaja vuodelta 2015. Samana vuonna myös Kimmo Timonen nappasi uransa ainoan Stanley Cupin, lopettaen samalla uransa Chicago Blackhawksin paidassa.

Carolinan putoamisen myötä Jani Hakanpää pääsee myös kesäloman viettoon. Puolustaja pelasi pudotuspeleissä 11 ottelua ilman tehopisteitä. Hakanpää pelasi täyden runkosarjan, ja 57 ottelussa pisteitä kertyi 2+2. Pisteiden valossa kirkkonummelainen ei ole suomalaisista se näkyvin NHL-pelaaja, mutta vastuuta kertyi kiitettävällä tasolla kaudella 2020-21. Hyökkäävä puolustaja varattiin NHL:ään vuonna 2010, mutta kutsu taalaliigaan kävi vasta kaudelle 2019-20 (Anaheim Ducks).

Tampa Bay Lightning on voittonsa myötä toinen joukkue, joka on selvittänyt tiensä neljän parhaan joukkoon. Vain päivää aikaisemmin Montreal Canadiens selvitti tiensä semifinaaleihin. Loput kaksi joukkuetta tulee otteluparista Colorado (2) – Vegas (3) sekä Boston (2) – NY Islanders (3). Tuukka Raskin edustama Boston on veitsi kurkulla seuraavan yön ottelussa. Mikko Rantasen Colorado on myös pakkovoiton edessä, ylihuomisessa ottelussa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL